Byggahus.se

Input köksplanering

 1. M
  Medlem · 9 inlägg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  7CA7F477-DA03-4D9A-9172-8E2782005AB8.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  B5690E05-C659-42AF-8935-345664B01D24.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  1D3CAA59-1102-4308-9F57-0EE71855A9C6.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  E6B1410D-A599-4835-A6A5-2D9DC41A16D0.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  E57E6389-9B5B-46B9-828C-63EB20710C1A.jpeg


  Hade varit tacksam för råd och synpunkter på dessa två kökslösningar. Fördelar nackdelar osv... Vi velar fram och tillbaka och måste fatta ett beslut.

  Köksöritningen kom fram efter diskussion om nackdelen med hörn i ett U-kök. Erfarenhet av hörn? upplevs det som besvärligt med U-kök?

  Erfarenheter av köksö? Fantastisk eller en skrotsamling? ( vi kommer isf minska sittdelen på köksön, den kändes lite för stor och tog över för mycket)


  Vi är inte begränsade till avlopp och el osv eftersom vi ska riva upp golvet och göra om allt under.

  Värt att nämna är att vi har flyttat ut vårat matbord till vardagsrummet som ligger intill. Har därför ett behov av några sittytor. Vi begränsas av ett stort fönster där vi inte kan ha bänk under. Kvar blir en relativt stor golvyta som vi inte riktigt vet vad vi ska göra utav.


  Vore oerhört tacksam för lite synpunkter
   
 2. C
  Medlem · 26 inlägg
  Spontant så måste jag säga att jag gillar det! Speciellt om man gillar att laga mat och ha gäster.

  Skulle satt hällen på andra sidan dock, så man får närmare till kylen samt kan se ut genom fönstren.
  Skulle ävens sätta en extra liten ho i köksön, gillar när man har en stor ho för disk (gärna lite avskild som ni har) och en liten för övrig användning i köksön.
   
  • Laddar…
 3. B
  Medlem · 47 inlägg
  Som jag jobbar med att städa andras moderna hem, vill jag bara säga, att det blir mycket droppande vatten och spill och kladd på golven, när man har spisen på en köksö, men vattnet borta vid väggen. Golvet kommer fort att bli fult eller också blir det ett evigt torkande och tjatande om att torka... Inte kul för någon.

  Det är mer praktiskt att ha diskbänk, bänkskiva, spis sammanhängande. Varianten med bänkskivan utan spis, vinklad ut från köket är bra tycker jag. Har städat i såna kök, fräscht! Det är lätt för åskådare att hänga där och underhålla den som står vid spisen.
   
  • Laddar…
 4. B
  Medlem · 16 796 inlägg
  Av säkerhetsskäl bör man ha en ho i samma bänklängd som spisen, dvs. så att man hela tiden kan hålla pastakastrullen över en bänk på väg till hon. Det har hänt så många allvarliga skållningsolyckor när kastrullen ska bäras över golvet.

  När det gäller hörnskåp så är de visserligen inte lika effektiva som vanliga lådor men å andra sidan kan det vara lättare att få in större köksmaskiner i ett hörnskåp än i en normalstor låda. När det gäller ett hörn som är mot matplats eller liknande så kan man sätta ett vanligt underskåp som har lådfronter mot matplatsen och där ha servetter, ljus och annat som bara ska mellan skåpet och matbordet.

  Det är praktiskt om man kan övervaka ugnen och mikron medan man står vid spisen och inte behöver lämna något som man håller på och steker bara för att kolla om det som står i ugnen är klart.

  Om du i alternativet med kökshalvön tycker det blir mycket tomrum i köket kan man ju där ha ett litet runt bord med några stolar framför det fönstret. Betydligt bekvämare än att sitta på höga stolar där man inte kan variera hur man har benen. Kanske ett vitrinskåp eller liknande för ytterligare förvaring längs väggen med kylen.
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · 9 inlägg
  Tack för dina synpunkter, jag förstår verkligen hur du tänker ur städsunpunkt!
   
 6. M
  Medlem · 9 inlägg
  Tack, kloka tankar!
  Jag stör mig bara lite på att ha spisen så nära hörnet och är rädd för att det kommer bli trångt där. Har ritat upp spisen på andra sidan men det blev Inge bra :/
   
 7. B
  Medlem · 16 796 inlägg
  Jag tror inte att 30 cm till hörnet är trångt (det ser i alla fall ut som 30 cm på bilden).
  Har du prövat att ung. byta plats på hällen och diskhon?
   
 8. Mathildatiger
  Medlem · 68 inlägg
  Jag gillar lösningen med köksö bäst (har själv köksö), men skulle göra några ändringar.

  Liten ho i köksön för att slippa spill på golvet och skållning eftersom man då inte behöver gå till stora hon.

  Spisen på sidan mot kyl och frys så man slipper gå runt varje gång man ska ha något.

  Avställningsyta bredvid högskåpet med ugnen för att slippa springa över golvet med varma plåtar/ugnsformar. Eller ugnen under hällen.
   
 9. M
  Medlem · 9 inlägg
   
 10. M
  Medlem · 9 inlägg
  Jo vi har provat det men det kändes inte bra för då förlorade vi överskåpen. Det blev mest ”harmoniskt” att placera överskåpen på den sidan istället för ytan mellan fönsterna.
   
 11. M
  Medlem · 9 inlägg
   
 12. B
  Medlem · 16 796 inlägg
  Det känns inte riktigt bra att ha ugnen i en "korridor", lite väl stor risk att det blir problem när man lyfter ut en plåt, typ att någon plötsligt är i vägen bakom ryggen på en när man ska vända sig om för att ställa ner plåten på köksön.
   
 13. A
  Medlem · 11 729 inlägg
  För mig är det helt uteslutet med placeringen av ugn så att den hamnar vid passage mellan hall, sovrum och vardagsrum.
  När du gör ritningar sätt in alla dörrar och gärna en översiktsbild hur det ser ut i förhållande till andra rum.
   
 14. M
  Medlem · 9 inlägg
  Håller med, förlag på var man kan placera kyl och frys istället? Vi har inte lyckats få in det i u-köket utan att det blir konstiga
   
 15. B
  Medlem · 16 796 inlägg
  Ett ritning uppifrån på U-köket tror jag skulle vara bra.