Byggahus.se

Innertak - gips mot (troligtvis) ojämn yttervägg

 1. P
  Medlem Nivå 7
  När man lägger ett trä eller laminatgolv är ju avsluten ganska enkla om man vet vad man gör, avslutande raden där man ofta behöver klyva på bredden - och de som inte minns/kommer på vad jag menar så är det att man lägger den sista brädan (den som ska klyvas) ovanpå den nästsista raden, tar en spillbit och kör den mot väggen och ritar med den som stöd hur den sista raden ska kapas.

  Man borde kunna använda samma teknik för att få rätt på sista raden gips i taket, förutom att man har tyngdlagen emot sig, och att det är lite otympligt att ha en 90cm lång spillremsa att stöda mot väggen samtidigt som man ska rita på gipsskivan som hålls upp mot den näst sista färdiga raden i taket..

  Finns det kanske nåt effektivare sätt att anpassa skivkanten mot den troligtvis sneda och ojämna ytterväggen (även en mittbalk i mitt fall med innertaket i garaget) ?
   
 2. anders07
  Medlem · Nivå 15
  Har du en skivlyft så går det ju med t.ex. ett långt vattenpass att göra likadant som vid golv.
  Annars, lägg skivan under på golvet och mät bredden med lagom avstånd. Är det väldigt ojämnt kanske du behöver mäta tätare och sen ritar du märken på skivan under direkt så får du till slut en linje att kapa efter.