Hej!

Går i tankarna att köpa mig en Dremel och försöker förstå nackdelarna och fördelar mellan Dremel 4000 vs Dremel 4300. 4300 ska vara nyare, men är det så att den också är mindre kompatibel med Dremels tillbehör? Sedan finns också Dremel 4250. Någon som kan ge en rekommendation för vilken man ska införskaffa?

Mvh
Patrik
 
Jag har ingen aning men första googleträffen verkar handla om detta
https://www.homedit.com/dremel-4300-vs-dremel-4000/

Vilka tillbehör tänker du på? Den typ av tillbehör jag använder sitter alla bara på en pinne i chucken och är värdigt universella men det kanske finns mer modellspecifika tillbehör.
 
K Kane skrev:
När jag skaffade Dremel för några år sedan blev det stora kitet med 4000, [länk]
Ville ha så många tillbehör som möjligt med från start.

Hade jag köpt idag hade det nog blivit denna, [länk]
Kommer antagligen köra på en enhet med sladd. Men har varit lite sugen på just den 4000 versionen du länkar till, men då funderat på om det är dumt att köra på en äldre version när 4300 är nyare. Men antagligen är 4000:an tillräcklig för mina hobby projekt.
 
Alfredo Alfredo skrev:
Jag har ingen aning men första googleträffen verkar handla om detta
[länk]

Vilka tillbehör tänker du på? Den typ av tillbehör jag använder sitter alla bara på en pinne i chucken och är värdigt universella men det kanske finns mer modellspecifika tillbehör.
Det som gjorde att jag började fundera på kompatibiliteten med tillbehör var det som skrevs i jämförelsen du länkar till:

  • Dremel 4300, you are stuck with what you get in the kit, Dremel 4000 allows more attachments
 
S Smeds skrev:
Det som gjorde att jag började fundera på kompatibiliteten med tillbehör var det som skrevs i jämförelsen du länkar till:
Ja det måste syfta på en typ av tillbehör jag aldrig använt så här har jag inget vettigt att tillföra.
 
För mig är en ”Dremel” perfekt som batterimaskin. När jag skulle köpa ny ”Dremel” blev det istället en Proxxon (finns även med kabel, om man föredrar det):
Proxxon batteridriven multiverktyg med tillbehör och förvaringslåda.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

https://www.amazon.se/dp/B01G3QOXXO/

Känns mer gedigen med sin konstruktion delvis i metall, samt att man lättare kommer åt med den smäckra formen. Jag tycker också den ligger bättre i handen. Känns även som ett säkrare fäste i metall. Köpte hållare från AliExpress för att kunna fästa den i typ ett borrstativ, men inte behövt använda det ännu.
Möjligen har dock Dremel fler tillbehör? Men är inte så säker då Proxxon specialiserat sig på maskiner för småpill/precision. Men inte behövt något mer ännu så inte kollat.

När jag investerat i ovan köpte jag även deras vinkelslip som används med samma batteri. Den har jag faktist använt ännu mer. Bättre vinkel med den än ”Dremeln” att kapa typ skruvar mm.
Proxxon vinkelslip med sladdlös batteridriven design och metallkonstruktion, smäcker form.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

https://www.amazon.se/dp/B01HBYH6N6/

När jag köpte var de dyrare än de nu är på Amazon, men jag är mycket nöjd med båda köpen.
 
  • Gilla
nanowire
  • Laddar…
Jag har Boschen och tycker den är bra. Definitivt ettt verktyg som jag ville ha batteridrivet.

Obsevera att det inte ingår batteri och laddare i länken som @Alfredo postade så riktigt så billigt blir det inte om man inte har det sedan tidigare.
 
Jag har haft en äkta findremel (som tog slut), en av julas fuldremlar (som jag gav bort) och nu en ovan nämnd Bosch. Den nya är utan sladd, vilket gör den lite trevligare. I övrigt tycker jag de varit helt likvärdiga. Samma form, samma små verktyg och så snurrar de. Jag har kanske missat något, men jag har inte sett något som gör de dyrare bättre.
 
mexitegel mexitegel skrev:
Obsevera att det inte ingår batteri och laddare i länken som @Alfredo postade
Nej både min och @nanowire 's länk är batterilösa och som han skrev är denna kanske mest intressant för "den som har Bosch blå 12 V-batterier".

Båda våra länkar gäller för övrigt exakt samma "ASIN-nummer", ‎B00H33P570, bara i olika länder.
 
Hep Hep skrev:
Den nya är utan sladd, vilket gör den lite trevligare.
Lidl har ibland sen sladdlös variant till mycket lågt pris. Jag har en sådan men knappt testat den så jag kan egentligen inte ge något utlåtande.

Hep Hep skrev:
I övrigt tycker jag de varit helt likvärdiga. Samma form, samma små verktyg och så snurrar de. Jag har kanske missat något, men jag har inte sett något som gör de dyrare bättre.
Jag håller med. Gillar normalt kvalitetsverktyg men dremelkopior duger faktiskt för mig.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.