Byggahus.se
  1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Inget liv i spotlights Noro badrumsspegel

  1. GoForIt
    Medlem · Jönköpings · 5 131 inlägg

    GoForIt

    Medlem
    Hej!
    Jag har problem med att få liv i två inbyggda spotlights i en badrumsspegel från Noro.
    Spoten heter Noro Fix Newport. Den ansluts via en trevägsadapter till en trafo Seaside Alva. Se bild.
    Mätt upp 11,86-12,1 V i trevägsadaptern, men ändå inget ljus i spotlightsen.
    Fått ny uppsättning från tillverkaren, men ändå inget ljus..

    Tips någon?
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    Noro spotlight.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    Noro mätning.jpg
     
  2. E
    Medlem · Skåne · 10 788 inlägg
    Nätdelen ser ut att vara till konstantspänningsdioder. Är fördelardosan levererar med grejorna?
    Om den är för konstantströmsdioder så kopplas dioderna i serie. Blir kanske fel med dina grejor.
     
  3. H
    Moderator · Stockholm · 45 676 inlägg

    hempularenPremiumikon: Hand

    Moderator
    Vad står det på själva spoten?

    Hur såg det ut vid leverans, var adaptern inkopplad i trafon?
     
  4. H
    Moderator · Stockholm · 45 676 inlägg

    hempularenPremiumikon: Hand

    Moderator
    OM det är så att spoten vill ha konstant , inte konstant spänning. Då är spoten troligen bränd nu.
     
  5. GoForIt
    Medlem · Jönköpings · 5 131 inlägg

    GoForIt

    Medlem
    Detta är vad som levererades med spegeln från tillverkaren
     
  6. GoForIt
    Medlem · Jönköpings · 5 131 inlägg

    GoForIt

    Medlem
  7. E
    Medlem · Skåne · 10 788 inlägg
    Det är konstantspänningsdioder du har. Borde fungera ...
    Kolla polaritet, testa mot något annat tillgängligt nätaggregat.
     
  8. H
    Moderator · Stockholm · 45 676 inlägg

    hempularenPremiumikon: Hand

    Moderator
    Kan det vara polvänt? Aggregatet lämnar DC, lampan vill ha DC. Men det kan vara fel polaritet.

    På bilden med mätning ser vi +12V om jag läser rätt. Hur satt mätproberna? Rött mot rött?
     
  9. GoForIt
    Medlem · Jönköpings · 5 131 inlägg

    GoForIt

    Medlem
    Kontakten från spotlighten, som ska anslutas i trevägsadaptern går ju inte att sätta fel (spår på ena sidan).
    Och på trafon framgår det ju tydligt att fas/tändtråd ska in överst på plinten, märkt "L"..
     
  10. E
    Medlem · Skåne · 10 788 inlägg
    Fas och neutralledare har ingen påverkan på polaritet på sekundärsidan.
    Om du vill så klipp bort kontakten på kabeln från spotten och koppla trådarna direkt mot skruvplint i trafo.

    Eller lägg om trådarna i på plinten för fördelningsdosan om det nu är fel polaritet du får ut.
     
  11. H
    Moderator · Stockholm · 45 676 inlägg

    hempularenPremiumikon: Hand

    Moderator
    Jag tänkte att den kan vara felmonterad från fabrik. Det ser ut att vara omärkta trådar från kontakten till trafon. Men kontrollmät, labba inte på slump. Lampan tål ev. inte att få fel polaritet.
     
  12. E
    Medlem · Skåne · 10 788 inlägg
    Väntar med spänning på återkoppling ...
     
    • Laddar…
  13. N
    Medlem · 1 inlägg

    Noro badrum

    Medlem
    Hej!

    På själva adaptern som ni kopplar in lamporna på, har ni en plus och en minus. Skillnaden på kablarna är att plus är rödfärgad.
    Denna måste in på plussidan i transformatorn för att det ska fungera.

    Prova detta så hoppar det säkert igång.

    /Carsten
    Noro Badrum
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.