Byggahus.se

Ingen värme i radiator

  1. S
    Medlem · Västmanland · 7 inlägg

    Striges

    Medlem
    Har precis köpt hus så jag kan inte så mycket om det här än.

    Det är ett tvåplanshus med vattenburen värme. Har totalt 10 element. I två av elementen får jag ingen värme.

    Kollat trycket i systemet och det är 1 bar, ca 1.1 till expansionskärlet.
    Båda rören upp till elementen är kalla.
    Har luftat elementen och kommer en jämn och fin stråle från bägge.
    Tagit bort termostaterna och kollat om piggen fjädrar, vilket den inte gör. Den rör sig lätt i båda men den fjädrar inte ut igen som jag hade förväntat mig.

    Tar jag ut packboxen så är det samma sak (fjädrar inte tillbaka när jag trycker in piggen) men det kanske ska vara så?

    Har även provat att knacka lite på ventilen med en skiftnyckel men det gjorde ingen skillnad.
    Kan det vara ventilen som behöver bytas på dom?

    Tacksam för råd!

    /Striges
     
  2. F
    Medlem · 2 862 inlägg
    Knackade du på piggen eller ventilhuset? Man brukar behöva knacka lätt på piggen. Om inte det funkar är det nog byta ventiler som gäller.
     
  3. S
    Medlem · Västmanland · 7 inlägg

    Striges

    Medlem
    Nej, jag knackade inte direkt på piggen. Var osäker på om det gick utan att något skulle gå sönder men jag ska testa det när jag kommer hem. Bara att hoppas det fungerar så jag slipper byta ventilerna :)

    Tack för hjälpen!
     
  4. S
    Medlem · Västmanland · 7 inlägg

    Striges

    Medlem
    Fungerade jättebra! :) Knackade på piggen med en skruvmejsel och det fungerade på bägge elementen.
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.