Byggahus.se

Inga fler visningar enl. mäklaren

 1. H
  Moderator · Stockholm · 42 764 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Att bara knalla dit kan gå bra eller dåligt, kanske fifty-fifty. Men försök ringa eller något. Kolla först så det inte är en väldigt gammal säljare, som kanske hamnat på vårdhem.

  Det kan ge resultat att säljaren tar mäklaren i örat.
   
 2. C
  Medlem · 8 774 inlägg
  Den absolut sämsta visning jag någonsin varit på var när vi klev upp i ottan och åkte 15 mil bara för att på plats få reda på att visningen var inställd, annonsen var borta och mäklaren hade gått under jorden.

  När vi fick tag på mäklaren på måndagen visade sig att säljaren avslutat affären sent på kvällen innan visningen med en köpare som gjort upp med säljaren direkt utan att mäklaren var inblandad. Dessutom till ett, enligt min bedömning, rätt kraftigt underpris - men då såg vi ju i och för sig aldrig objektet i verkligheten.

  Det framkom visserligen inte om köparen fått någon privat visning av säljaren eller om köparen kände till objektet sedan tidigare (det hade varit ute ett år innan). Men det visar ju att det onekligen kan löna sig att kontakta säljaren direkt. Givetvis kan det mycket väl slå åt helt andra hållet. Personligen har jag aldrig "vågat" mig på det, men med lite fingertoppskänsla, så varför inte...
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem · Västra götaland · 5 215 inlägg

  fsn

  Medlem
  Gå dit och snacka lent med säljarna direkt. Och gör det innan visningen, antingen får ni se det direkt då ni ringer på eller så kommer dom troligtvis att se till att ni får en visning direkt när ni kommer hem. Det är ju ganska självklart att det Ligger i säljarnas intresse med många reella budgivare. Och så blir det en snygg knäpp på näsan till mäklarn också.

  Ni kanske tom kan lägga ett bud direkt och ställa in visningen. Sånt gillar mäklare, då kan dom skriva "sålt innan visning för att jag är så jävla bra" i nästa annonsbilaga.
   
 4. harry73
  Allvetare · Skåne · 12 048 inlägg

  harry73

  Allvetare
  Det skulle vara tjänstefel. Mäklaren behöver inte vidarebefordra all kommunikation med spekulanter, men de ska vidarebefordra alla bud till säljaren.
   
 5. J
  Husägare · Saltsjö-Boo · 788 inlägg

  jocke31

  Husägare
  Precis. Som harry73 skrev ovan lägg ett villkorat bud - över det liggande högsta budet. Detta bud måste mäklaren framföra till säljaren.

  I mina öron låter det som en lat mäklare och som troligen har fast arvode. Då vill mäklaren bara få ett snabbt avslut och skiter i priset. Hade mäklaren fått 10% extra så hade det troligen varit annat ljud i skällan.
   
 6. J
  Husägare · Saltsjö-Boo · 788 inlägg

  jocke31

  Husägare
  Vi har vår lgh ute till föräljning och har öppen visning på söndag. Idag visar vi den privat för en spekulant som inte kan komma på den öppna visningen. Självklart vill vi ha så många spekulanter som möjligt.
   
 7. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Det är nog det bästa förslaget att lägga ett villkorat bud. Typ priset+ x00kkr+krav på extra visning innan riktiga visningen
   
  • Laddar…
 8. T
  Husägare · värmlands län · 1 384 inlägg

  tobbbias

  Husägare
  Självklart ska man väl inte lägga ett bud om man inte är intresserad?!
  Däremot så gå och knacka på. Var inte påstridig. Säg bara som det är. "Mäklaren vill inte att jag ska få se huset, jag är bortrest på visningen." "Kan du säga till mäklaren att han ska ordna en extravisning. Eller kan jag kanske få komma någon gång efter kontorstid och se den. "

  Det du vill är ju att berätta för säljaren att du är intresserad men att du såklart vill se vad det är du ska buda på. Då kommer säljaren säga till mäklaren att detta måste du fixa, det är din arbetsuppgift som mäklare.

  Sen om säljaren inte vill att du ska komma in just den kvällen som du knackar på, det måste man såklart ha överseende med. Jag skulle aldrig heller släppa in någon. Men om mäklaren aktivt har valt bort en intressent så hade jag blivit förbannad på mäklaren och sagt att detta får du fixa.
   
 9. T
  Medlem · Blekinge · 6 791 inlägg

  Thomas_Blekinge

  Medlem
  Du kan lika gärna lägga ett ovillkorat bud. Buden är inte bindande på något sett. Om ditt bud vinner så säger du till mäklaren (efter din tjresa) att du vill se huset nu eller så drar du tillbaka budet. Blir samma verkan som ett villkorat bud med enklare för säljaren att ta ställning.
   
 10. D
  Besserwisser · E · 14 435 inlägg

  Daniel 109

  Besserwisser
  Att kräva att mäklarn ska fixa det tror jag inträde en bra idé. Men att ta kontakt och börja med att fråga om man får titta utvändigt, är det sedan fortfarande intressant så gissar jag attmöjlighten att titta inne går att lösa. Annars får msn väl göra en bedömning ut efter bilderna och ta övrig inspektion vid en besiktning.
   
 11. harry73
  Allvetare · Skåne · 12 048 inlägg

  harry73

  Allvetare
  Det stämmer såklart, men som säljare skulle jag vara försiktigt med en spekulant som inte ens var på visning. Risken att den drar sig ut skulle jag bedöma som rätt stor. Då är det bättre med att använda ett bud med att tvinga mäklaren att ta kontakt med säljaren och få till en extra visning.
  Det är alltid bra om säljaren ser de som en seriös spekulant
   
  • Laddar…
 12. Swetrot
  Medlem · Gävleborg · 3 076 inlägg

  Swetrot

  Medlem
  Ring säljaren och hör om det går att ordna med en extra visning för er, eller kanske ytterligare fler som inte kan. Det värsta som kan hända är att de säger nej. Jag skulle inte hålla på och tramsa med villkorade bud hit och dit, både säljare och mäklare anar trubbel bakom sådant och säljer hellre till någon som inte krånglar. Ni kanske inte gillar huset efter att ha sett det, och då faller ju budet.

  Att bara ringa på dörren är inte heller så roligt för säljaren. Där står de med sina obäddade sängar, tvätthögen i tvättstugan, disken på bänken, barnens leksaker i trappen och ett badrum som behöver städas.
   
 13. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Jag skulle nog bli ganska sur om nån sket i att gå via mäklaren och tog saken i egna händer. Jag har ju betalat mäklaren för att sköta detta och han har säkert frågat om säljaren vill ha fler visningar....
   
  • Laddar…
 14. H
  Medlem · Dalarna · 1 760 inlägg

  HSP

  Medlem
  När jag sålde sist frågade mäklaren hur många visningar jag ville ha, jag sa två. en på en vardag och en visning på en lördag. Det blev en onsdag sedan lördagen veckan efter.
  Fick ändå samtal av mäklaren som hade en spekulant som ville komma en annan dag. men jag sa nej. den spekulanten kom sedan på lördagsvisningen.
  På onsdagen veckan efter sista visningen skrevs kontraktet.

  Är man intresserad av ett hus då får man väl anpassa sej till säljarens önskemål. Man köper knappast hus varje dag.

  Visst vissa saker kan komma i mellan som inte går att flytta på. Men då är det väl bara att gilla läget. Jag skulle då ha försökt skicka ett ombud/vän man kan lita på för att titta på huset.

  Jag skulle som säljare inte vilja ha besök som ringer på och vill ha privata visningar.

  Annat är det väl om det är svårsålt, då får även säljarna vara mer flexibla.

  Alla är väl olika. en del kanske accepterar att man visar spekulanterna huset själva, men jag anser att det är mäkarens jobb, annars kan man lika väl sälja privat. (det har jag också gjort)
   
  • Laddar…
 15. D
  Besserwisser · E · 14 435 inlägg

  Daniel 109

  Besserwisser
  Många har nog mäklaren för att ta ansvar för den formella prosessen och pappershantetingen. Det är och en enkel väg att få rätt marknadsföring. Det är inte för att man absolut vill slippa att träffa spekulanter.

  Men idén med att skicka ett ombud är inte dum.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.