Byggahus.se

Inbyggd diskmaskin - använda temporärt som icke-inbyggd?

 1. E
  Medlem · 2 inlägg

  EmmaH4vsgl1tter

  Medlem
  Hejsan,

  Vi kommer renovera köket efter sommaren men vill gärna redan nu köpa och använda diskmaskinen då vi i nuläget inte har en och helt enkelt inte orkar diska från hand så länge till :)

  Det blir alltså en temporär lösning där diskmaskinen kommer stå fritt direkt i anslutning till den ena sidan av köksbänken (finns inget skåp att ha den i nuläget i pga massa rör som går genom sockeln). Det finns bara ett tomt 60 skåp mellan diskho med vattenanslutningarna mm och den temporära platsen för diskmaskinen, tanken är att helt enkelt borra stora hål genom de 2 skåpväggarna för till- och från-slangarna. Det är annars förberedd för diskmaskin och el finns.

  Frågan är nu, går det att använda en integrerad diskmaskin på ett icke-integrerat sätt ett tag? Vi vill alltså gärna ha en integrerad sen efter renoveringen. Kan man liksom öppna den utan att en front med handtag sitter på? Behöver vi skruva fast maskinen på plats på ngt sätt? Kan vi fixa det själva eller måste vi beställa rörmokare tror ni? Vi kommer anlita ett företag att hjälpa med hela köksinstallationen på hösten men det vore skönt att slippa den kostnaden just nu...

  Jätte tacksam för alla tips!
   
 2. Pal92
  Medlem · Skåne · 38 inlägg

  Pal92

  Medlem
  Detta är inget problem mer att ni kan behöva kanske något att använda som handtag för att öppna (vissa maskiner kan ha lite tajta/skarpa hörnor.

  Ni behöver varken sätta fast maskin eller nägot och det går bra som helst att ha den stående bara :)

  Inkoppling kan ni hitta flertalet guider på internet/forumet/youtube och lär ni lösa enkelt om ni klarar följa de enklaste instruktioner hehe
   
 3. E
  Medlem · 2 inlägg

  EmmaH4vsgl1tter

  Medlem
  Toppen tusen tack för lite insight :)
   
 4. electroluxaren
  Medlem · - · 8 831 inlägg
  Sätt fast maskinen annars tippar den när du öppnar luckan.
  Det brukar finnas uttag så man kan öppna luckan utan svårigheter.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.