Byggahus.se

Ilve inbyggnadsugn

 1. AstaS
  Medlem Nivå 8
  Någon som har erfarenhet av Ilves inbyggnadsugnar? Har suttit och letat länge när det gäller spisar och dylikt. Vi har inte plats att ha ugn någon annanstans så vi hade fastnat för att ha en vanlig spis. Kraven på denna var två ugnar från min sida och sambon ville ha induktionshäll. En spis från Electrolux är då det enda valet. Dessvärre är denna spis i rostfritt, vilket vi egentligen inte vill ha.
  [​IMG]


  Nu har jag emellertid hittat en inbyggnadsugn från Ilve som man kan ha under hällen. Och som har två ugnar!


  Och då skulle man ju kunna köpa en lös induktionshäll och ha ovanför. Nu är ju Ilve en ganska dyr lösning så därför måste det verkligen vara bra ugnar om man skall satsa på den.

  Någon som har erfarenhet av dessa ugnar?
   
 2. AstaS
  Medlem Nivå 8
  Underbyggnadsugn skall det väl rätteligen heta.
   
 3. K
  Medlem Nivå 2
  Ilve är bra grejer. Kolla med nån firma som säljer Ilve på Italienska Ebay. Även om de inte annonserar just "din" ugn kan de säkert ge dig ett pris. Ilves gasspisar är halva priset så du bör kunna spara en slant.

  Ett annat alternativ är att bygga in två låga ugnar. T ex Elektrolux kompakta ugnar. Äveom om just de är rostfria. http://www.electrolux.se/node37.aspx?categoryid=4789. Då kan du t ex låta den ena ugnen vara en varmluft/mikro-kombination. Blir jättedyrt och säkert väldigt opraktiskt :)
   
 4. AstaS
  Medlem Nivå 8
  De där låga såg inte så kul ut. Men att kika på italienska e-bay är inte någon dum idé. Tack för det tipset.