Byggahus.se

Idéer för tillbyggnad sökes

 1. Z
  Husägare · 106 inlägg

  Zachtionman

  Husägare
  Hej forumet!

  Familjen växer så det knakar och snart säger huset stopp. Med en ettåring och en till liten på gång så börjar det bli dags att fundera på hur vi ska få plats i vårt hus. Tomten har funnits i familjens ägo sedan den etablerades för ca 80 år sedan, först med sommarstuga och sedan med bostadshus som vuxit flera gånger under åren. Eftersom huset vuxit gradvis har tillbyggnaderna inte blivit optimala även om det är väldigt charmigt och annorlunda. Vi vill inte göra för stora ingrepp i huset just för att bevara känslan och historian i huset. Huset är högt beläget precis invid en sjö - fantastisk utsikt vilket vi givetvis vill ta vara på men strandskyddet begränsar ju även våra möjligheter.

  Innan vi skrider till verket och anlitar en totalentreprenör och påbörjar tillståndsärendena (lov och dispens) vill vi ha ett förslag som vi anser är rimligt sett till tillstånd, ekonomi samt eget tycke och smak. Vi delar därför med oss av våra planer här i forumet för att få lite kommentarer och kanske till och med en skiss från er som har nya ögon. Så bomba gärna på med tankar & idéer - vi är oerhört tacksamma för all input vi får. Kanske finns det någon fantastisk lösning som vi inte tänkt på över huvud taget :)

  Vår önskelista är 1-2 sovrum extra samt 1 badrum extra.

  Nedan finns lite bilder till hjälp. Tyvärr hittar jag bara "tråkiga" vinterbilder. Drönaren såldes i våras så dessa får duga. Lägger även med en skiss över planlösningen samt en idé vi har just nu.

  Nu serveras chark och bubbel i uterummet, trevlig fredag på er alla :)
   
 2. S
  Medlem · Södermanland · 1 257 inlägg

  saiter

  Medlem
  Vad har du i ”biyta”?
  Kan du bruka ”korridor” till nått bättre?
  Om du sätter dörren i andra ändan på sov nere till höger?

  //AA
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.