Byggahus.se

Hyra ut trots låg takhöjd mm..?

 1. M
  Medlem Nivå 2
  Hej! Vi har en villa med ihopbyggt garage. Takhöjden är 2,10. Garaget har använts som boyta sedan det byggdes ihop med huset för 20 år sedan. Nu har vi för avsikt att renovera och bygga ett mindre kök för att sedan hyra ut som bostad. I anslutning är det eget badrum. Tot yta är dryga 30 kvm. Bor i storstadsregion, så hyresintäkten skulle inte vara obetydlig (just nu kass ekonomi, så nästan nödvändig...).

  Till problemet: Vi skulle helst vilja göra en bygganmälan, som man ska för att inreda ytterligare en bostad. Men takhöjden antar jag gör det omöjligt att få startbesked, trots att det varit samma takhöjd i 20 år, dvs preskriberat?

  Hur det än är med takhöjd+startbesked så stöter vi ändå på patrull med köket, som kommer vara en riktigt smal historia där utrymmet framför bänkskåpen är blott 70 cm. Helt omöjligt att få till annan lösning med byggnadens utformning...

  Hur skulle ni ha tänkt? Väldigt tacksam för alla inspel/tips. Grannarna är snälla.

  bonusfråga: är det någon som vet om det räcker att sätta en innerdörr mellan uthyrningsdel och vår del för att undgå att det räknas som en ytterligare bostad?
   
 2. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 15
  Låt oss kalla det uthyrningsdel, då är det inte lovpliktigt att sätta in ett litet kök. Speciellt om det är innerdörr mellan delarna.