Husköp budgivning

25k läst  97 svar

Nästa tråd i Köpa & sälja hus
 1. MinnaJosefin
  Medlem Nivå 1
  Hej! Jag och sambon är inne i en budgivning sen i onsdags. Någon la första budet under utgångspriset, vi budade med 25 000 åt gången (dom också) och sen la dom sig när vi la utgångspriset. Då kom en annan budgivare in och har höjt med 25 000 varje gång i snabb följd 2 ggr. Den 3:e gången tog det några timmar för dom att lägga och igår morse la vi igen över dom och det har nu inte budats mer. Vi hoppas naturligtvis att dom har hoppat av nu, men man vet ju aldrig. Vi leder alltså nu med 125 000 över utgångspris. Mäklaren skrev att det var någon som skulle fundera över helgen från den sista husvisningen. Hur stor chans tror ni att vi har att ta hem detta? Vi har hittat vårt drömhus och vi har snart nått vårt maxtak och börjat få lite panik haha, men samtidigt är det ingen som budar längre. Borde man under den senaste budet vi la, slängt upp vårt max för att göra en markering? Tänk om någon efter helgen budar vårt maxtak när vi egentligen också kan lägga det? Kan man sms:a mäklaren och höja budet, eller tycker ni man ska låta bli? Kan man fråga mäklaren hur många som nu är intresserade? Och tror ni att man kan sms:a under helgen? Måånga frågor haha, och det blev lite rörigt men vi går som på nålar här hemma... budgivning är verkligen en sån känslomässig berg och dalbana. Tack för eventuella svar:)
   
 2. E
  Renoverare Nivå 2
  Bara att smsa mäklaren helg eller inte, att få reda på antalet som budar har man nog rätt till tror jag. En budgivning ska gå fort tycker jag. Sitta och vänta över en helg känns bara som fler kan ge sig in i budgivningen.
   
  • Laddar…
 3. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 12
  Höj inte budet. Det är säkert redan för dyrt för dom som ska fundera
   
 4. J
  Medlem · Nivå 9
  Säg att ert bud gäller bara till imorgon lunch, ni vill vidare och titta/buda på andra hus (det argumentet funkar nog inte i småstad) så får säljare press på att acceptera. Den som stannat kan ha svårt med finansiering. Tror mäklare/säljare i detta marknadsläge kan vara rädda få backa eller börja om budgivningen...
   
 5. Nefrums
  Hobbysnickare · Nivå 8
  Detta leder dock till att mäklaren ringer upp och informerar de andra budgivarna om detta. Och då detta kan uppfattas som att ni försöker stressa fram ett avslut för att ni är är nära ert max, så kan det få andra budgivare att lägga bud de annars inte gjort.
   
  • Laddar…
 6. MinnaJosefin
  Medlem Nivå 1
  J
  Ja, vi gillar inte den grejen alls att dra ut på det på det viset.. Vi får sms:a mäklaren och höra hur läget ligger nu. Tack för svar!
   
 7. MinnaJosefin
  Medlem Nivå 1
  Ja, så känner vi också! Nu gör vi ju allt för att budgivaren som la i förrgår inte lägger mer och att den som ska fundera över helgen väljer att inte buda då priset höjdes ytterligare när vi la igår. Vill inte riskera något vi låter budet vara och hoppas på det bästa
   
 8. J
  Medlem · Nivå 9
  Har de andra inte klart från banken kan de troligen inte höja... misstänker utan att veta att många sitter i detta just nu...
   
 9. E
  Renoverare Nivå 2
  Vi hade en liknande situation som er när vi köpte, vi gjorde som nån skrev tidigare att när vi tröttnat ringde vi mäklaren och sa att vårt senaste bud gäller fram till lunch sen hoppar vi av. Helt plötsligt var det inga fler bud. Tror mäklare kör lite på den stilen för att försöka få in fler bud genom att förhala lite. Kan ju inte med säkerhet säga att det är så men man får ju den känslan.
   
 10. MinnaJosefin
  Medlem Nivå 1
  Tycker ni man kan skriva såhär:
  "Hej. Vi undrar hur många mer än oss som är intresserade och hur läget ligger till? Vi vill inte att detta drar ut för mycket på tiden."

  Men samtidigt så är det ju en som lagt 25 000 under oss bara. Så om vi hotar med att hoppa av så kanske säljaren tänker att det är ingen fara, dom kan bara ta den andra för det är "bara" 25 000 skillnad... så svårt är detta!
   
 11. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 12
  Så är det nog. Om det finns en till som kan höja vill nog säljaren vänta in svar.
   
 12. MinnaJosefin
  Medlem Nivå 1
  Jag skickade till mäklaren och frågade hur många mer än oss som är intresserade och då svarade han "ett par till som bjuder och en som skulle fundera under helgen." Men den som bjuder enligt honom, bjuder ju inte längre. Eller menar han att dom avvaktar och sen slänger in ett bud. När vi har varit med på en budgivning innan så fanns det en lista där budgivaren hette 1, 2, 3 osv beroende på hur många som buda, vad dom la och tidpunkt. Någon sån lista finns inte på hemsidan, kan man be om en sån? Man vill ju veta att det går rätt till..
   
 13. Nefrums
  Hobbysnickare · Nivå 8
  Efter avslutad budgivning måste mäklaren lämna ut en lista på alla bud med kontaktuppgifter på alla budgivare.
   
 14. K
  Medlem Nivå 5
  Va
  Vart hittar du den bestämmelsen?
  Budgivningar är inte reglerade på något sätt. Finns inga skyldigheter eller liknande.
   
  • Laddar…
 15. K
  Medlem Nivå 5

  Behöver det inte alls göra. Det ända som mäklaren måste göra är att vidareförmedla budet. Inget annat.

  Vi var med i en budgivning förra månaden. När. Buden sinade så tog det ett par timmar så var huset borta från mäklarsidan, efter ytterligare en timme så ringde mäklaren och sa att huset var sålt till en som inte varit med i budgivningen, han hade helt sonika väntat tills att buden börjat sina sen ringt in och lagt ett eget bud som gällde en viss tid. Köparna sålde till honom och vi andra 6 som budade fick inget veta förrens huset var sålt.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: