Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Hushållen gillar att sköta renoveringarna själva

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 188 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. A
  Anonym

  aldrigklar

  Anonym
  I rubriken står det att svenskar "gillar" att sköta renoveringarna själva. I löptexten står det att svenskar "föredrar" att sköta renoveringarna själva. Det är väl ändå två helt olika saker? Att vi föredrar att göra det själva är knappast alltid samma sak som att vi gillar det. Vi gillar däremot inte att bli blåsta och få dåliga jobb utförda.

  För att få ett ordentligt jobb utfört av hanterkare kräver det ofta att man som beställare har minst lika bra koll som hantverkaren själv, för att kunna ställa rätt krav. Om man har den kunskapen kan man lika gärna göra jobbet själv så blir det både billigare och bättre.
   
  • Laddar…
 3. N
  Medlem · Stockholm · 29 inlägg

  Nyfiken100

  Medlem
  Systembolaget körde förra eller ev. förrförra sommaren ett uppslag i sin tidning om att "Svenskar älskar lager". Alla som dricker Kung, Femkommatvåan och Kopparbergs kanske inte bara gör det för att vi älskar lager utan 12 kronor vs 50 kronor för en vettig öl kanske oxså spelar in, vad vet jag.
   
 4. F
  Byggveteran · Höllviken/Malmö, Skåne · 4 173 inlägg

  falkn

  Byggveteran
  Den ekonomiska aspekten är ju inte att förringa här. De flesta gör ju troligtvis saker själva för att de inte tycker att det är värt att betala för en hantverkare, alternativt att man inte har råd.
   
 5. B
  Medlem · Gävleborg · 504 inlägg

  bittle

  Medlem
  Om man skulle ta in hantverkare varje gång något skulle bli gjort hade vi inte varit husägare. Det är omöjligt att ha råd att hyra in allting, så man måste ju göra själv. Allting som inte kräver kompetens eller licens gör vi själva haha.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.