Byggahus.se

Huset på berget - arkitektritat lösvirke anno 2018

86k läst  219 svar

 1. B
  Medlem Nivå 8
  Då har lite gejer igen! Vindduk på, skjutpartier monterade och fönstermontage pågår. Väljer mellan lackade svarta eller obehandlade fönsterbleck (båda i aluminium) och funderar på järnvitriolen. Vad jag kan läsa på forumet så fäller det ut, men mindre om man behandlar panelen i förväg? (Vi kommer sätta färdigbehandlad panel, järnvitirol med silverbets)
   
 2. R
  Lösvirkesbyggare · Nivå 11
  Fin utsikt över Hinsholmskilen, så som jag tolkar bilden. Ser ut att ha blivit en del sprängning för att komma upp till tomten?
   
  • Laddar…
 3. P
  Medlem · Nivå 6
  Plasta in plattan, vi köpte färdigbehandlat men det har runnit ganska mkt på grunden vilket medför missfärgning som ser ut som rost. Fönstren behöver du inte bry dig om, vi har också svarta alufönster
   
  • Laddar…
 4. B
  Medlem Nivå 8
  Alldeles för mycket, men enda sättet och det blir bra! (y)
   
 5. B
  Medlem Nivå 8
  Tackar, ska ske! (y):)
   
 6. B
  Medlem Nivå 8
  Panelen börjar komma på plats, i varierande bredder. Elskåpet är som det är, gömt det på minst synliga stället och kanske får måla det svart....ska fundera :)
   
 7. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Fint hus! Vi lämnade in vårt elskåp för lackering i samma färg som aluminiumfönstren och hängrännor och stuprör. Det är i en mörk grå färg, själva huset är i en svart nyans. Blev mycket snyggt.

  Tycker man ska hålla sig till ett fåtal färger på hus fönster mm. Blir snyggast så. Vårt förra hus var vitputsat, vita fönster, vita hängrännor och stuprör och vita markiser.
   
 8. B
  Medlem Nivå 8
  Håller med!
   
 9. H
  Medlem Nivå 8
  Vilket vackert läge och sicket vackert blivande hus! Omgivningen känns bekant, ligger huset i Långedrag och då nära viken?

  Mvh
   
 10. E
  Medlem Nivå 3
  Du kan lacka elskåpet själv med sprayfärg, matta ner ytan med 3m duk och maskera sen köper du RAL-färg på burk, maskera panelen bara ;)

  Vad är det för panel? Tillverkare och leverantör?
   
 11. B
  Medlem Nivå 8
  Tack! Yes, det är korrekt gissat :)
   
 12. B
  Medlem Nivå 8
  Tror jag kommer köra med elementroller för säkerhets skull, brukar bli riktigt fin yta det med! Det sista jag vill göra är spraya ner panelen, går ju inte att dölja misstaget genom att måla över :-D Panelen är järnvitriolbehandlad (med silverbets i så den är lätt gråaktig redan från start) falspanel i gran. Osäker på tillverkare men Moelven ligger nog nära till hands? Derome eller Beijer som levererar.
   
 13. A
  Medlem Nivå 7
  Du kan lätta lossa på ramen och dörren och måla det på annan plats. Skruva bara över skåpet med en skiva så det inte regnar in.
   
  • Laddar…
 14. B
  Medlem Nivå 8
  Gaveln påbörjad, snart är alla plåtar och bleck runt fönstren på plats. Går fort nu och före semestern ska allt vara tätt!
   
 15. B
  Medlem Nivå 8
  Inplastat och klart! Grunden skyddad mot ev. utfällning. Har du någon känsla för hur länge det kan tänkas fälla ut som mest? (beror på väder och vind är min gissning?)