Huset på berget - arkitektritat lösvirke anno 2018

59k läst  172 svar

 1. P
  Medlem Nivå 4
  jag ser i alla fall vad som händer med mitt hus, slitaget på fönster färg och panel är enormt mycket större än på föräldrarnas likvärdiga hus men med väl tilltagen fot.
  på deras hus slår regnet mot vägen enbart några få gånger per år, deras fasad ser nymålad ut i årtionden.
  mitt hus är motsatt, istället få regn som inte hamnar på fasaden, säger sig själv att vatten inte är särskilt bra, jag kommer i år behöva byta en massa panel på väggen där regnet slår värst.

  kanske är ett mindre problem om man bygger huset av material som tål vatten bättre än trä
   
 2. B
  Medlem Nivå 7
  Segt att behöva byta panel.... Vi bygger högt upp på en bergknalle i Göteborg så oavsett blir det nog vatten på fasaden när det regnar i vårt fall! :)
   
 3. Hemmakatten
  Moderator · Nivå 18
  Vi har också modernt hus utan utskjutande takfot. Huset är nu 11 år, ej ommålat. Fönster i alumuniumkarmar. Ser ut som nytt.
   
  • Laddar…
 4. B
  Medlem Nivå 7
  Fönsterfråga: Funderar på att dölja karmarna invändigt på samtliga fasta fönster för ett "osynligt" intryck som på bilden nedan där bara bågen på de öppningsbara syns (bild från ett hus i Grand Designs). Alternativt "make a statement" och låta dem synas som här: http://tamizo.com/?work=i-059
  Åsikter? :)
   
  Redigerat 9 mar 2018 08:50
 5. M
  Medlem · Nivå 13
  Jag skulle säga att i den typen av hus så är minimalt synliga karmar absolut att föredra. Hela vitsen med dessa stora perspektivfönster är ju just perspektivet, utsikten.

  I bilden från Grand D tycker jag att de kraftiga bågarna på de öppningsbara fönsterna stör intrycket ganska mycket. Bättre vore att sätta öppningsbara mindre fönster enskilt i närheten, vilket gör att även dessa kan få minimalt synliga karmar/bågar Eller gör en tydligare delning mellan den fasta delen och de öppningsbara delarna.
   
 6. B
  Medlem Nivå 7
  Tackar för inputen! Kommer dölja karmarna invändigt och genom att köra Velfacs fönster som inte har någon rörlig karmdel "invärtes" kan vi bygga in även karmen på de öppningsbara fönstren, så så får det bli!
   
 7. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Jag kommer att dölja hela fönsterkarmen i mitt hus nu i samband med renoveringen.
   
  • Laddar…
 8. B
  Medlem Nivå 7
  Redigerat 14 mar 2018 00:14
 9. J
  Renoverare · Nivå 16
  Klart mycket snyggare med dolt! Ångrar själv att jag inte fixade det i samband med fönsterbytet..

  Men bara så länge det inte blir som GD bilden för där såg det inte bra ut, i det fallet hade en synlig karm även på de fasta fönstrena sett bättre ut.. blev för mycket linjer som inte linjerade med varandra :)

  Dock såg jag att du skrev att även de öppningsbara skulle få dold karm isåfall så då säger jag Go for it! :)
   
 10. B
  Medlem Nivå 7
  Yes, det stämmer! :)
   
 11. B
  Medlem Nivå 7
  Uppdatering: Fönster beställda, Velfac 200 Energy med svart "Granite 80" sablé på utisdan (som heter "Noir 900 sablé" med koden SN351F hos AkzoNobel som gör färgen) och svart "RAL 9005 jet black" på insidan. Fick beställa färgprov på utsidan för att bekräfta att färgkoden verkligen var rätt och det var det. Kanske kan hjälpa någon annan i framtiden :)
   
 12. B
  Medlem Nivå 7
  Markarbetet fortskrider, delvis en spännande lutning att jobba med en grävmaskin i :) Nästa vecka kommer sprängaren för att påbörja sitt arbete.
   
 13. B
  Medlem Nivå 7
 14. AndersPS
  Renoverare Nivå 17
  Det sista fönstret, det fasta, var ju bara helt underbart!
   
 15. B
  Medlem Nivå 7
  Då har man börjat borra för sprängningen så det rör på sig enligt plan!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: