Byggahus.se

Huset på berget - arkitektritat lösvirke anno 2018

87k läst  219 svar

 1. E
  Medlem · Nivå 5
  Se inlägg nr 134 så har du svaret.
   
  • Laddar…
 2. B
  Medlem Nivå 8
  En del av fönsterbänkarna kom på plats idag (svart, polerad granit blev riktigt bra :) ). Golvvärmen läggs också och spackling av samtliga väggar drar igång under nästa vecka.
   
  Redigerat 5 okt 2018 22:42
 3. B
  Medlem Nivå 8
  Nu pågår målningen på ovanplan, vi kör "våga något annat än vitt"-stuket på sovrummen som går i mörkgrått på väggar och tak (bara glansen skiljer). Parallelt har bergvärmen borrats och poolen är påbörjad. Blir en infinity-variant med overflow mot vattenspegeln söderut med däck mot huset och ovanpå teknikrummet. Utsidan på cellplastblocken kommer sannolikt kläs i samma panel som huset. Pooltäcket hamnar i en invändig kista på botten som dubblerar som grunddel för barnlek. Har börjat fundera på uppfart och landar nog i gräsarmering för maximalt dränage och att bryta av allt berg med något grönt :)
   
 4. PellePeps
  Husägare Nivå 6
  Väldigt häftigt blir det!
  Har du hittat någon bra variant på gräsarmering? Har själv funderat på något, kanske med sedum i om det finns.
   
 5. S
  Medlem Nivå 1
  Hej,

  Kolla in ecogravel.se, har detta själv fast med sten och är mycket nöjd! / D
   
  • Laddar…
 6. B
  Medlem Nivå 8
  Hej och tack! Jag har tittat på exakt den som är på bilden, vilket är flisbys variant. Har legat några år på uppfarten till ett annat hus i området och ser bra ut ännu!
   
  • Laddar…
 7. B
  Medlem Nivå 8
  Lite fler framsteg; poolen är gjuten (så tät att den fylls med vatten när det regnar!), tralldäcket på gång, bottenvåningen snart målad. Närmaste veckan blir intensiv med bland annat köksmontering. Tidsplanen ser bra ut och vi börjar närma oss mål!
   
 8. B
  Medlem Nivå 8
  Då är vi verkligen på sluttampen :) Extremt nöjd med detaljerna; dörrhandtag, färgval, golv, köksbänkar, kranar etc. och så klart trappan, en svart balktrappa i stål tillverkad i Sverige som blev precis så bra som vi hoppats. Stort tack till de skickliga byggarna som hanterade den varsamt och fick den på plats med millimeterpassning :)
   
 9. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 16
  Vad är det för bänkskiva du har i köket?
   
  • Laddar…
 10. B
  Medlem Nivå 8
  Hej! Det är en 12mm vit keramikskiva, tillverkad måttanpassad.
   
  • Laddar…
 11. NyaTorpane
  Verktygstokig Nivå 6
  Är det corian?
   
 12. B
  Medlem Nivå 8
  Hej! Nej, det är keramik, alltså samma material som i golvklinker enkelt uttryckt :) Överlägsen värme- och reptålighet, nackdelen är att om du tappar en gjutjärnspanna på den så kan den spricka men ingen skiva är utan nackdel!
   
  • Laddar…
 13. NyaTorpane
  Verktygstokig Nivå 6
  Jaha, det var nytt för mig! Snyggt o fräscht iallafall!
   
  • Laddar…
 14. B
  Medlem Nivå 8
  Då är det inte långt bort till inflytt! Det sista arbetet med el, vvs och snickeri pågår. Öppna spisen är putsad. Glasräcket skall få en tunn rostfri överliggare. Markarbetet får en sista grovplanering av jord och uppfartsvägen görs i ordning så man kan komma in och ut ur garaget :) Ett "riktigt" larm är installerat istället för bygglarmet vi haft sedan i augusti vilket känns bra nu på slutet! När belysning tänds får 4:an i dörren ganska synbar effekt :)
   
 15. B
  Medlem Nivå 8
  Det blev inflyttning enligt plan, lite småputsning återstår efter slutbesiktning men vi är grymt nöjda med hur projektet genomförts och slutresultatet. Vårt drömhus! I vår blir det fokus på färdigställande av pool och uppfarten ska beläggas. Det blir sannolikt med gräsarmering för att få in ett grönt stråk upp på berget, så fortsättning följer :)