Byggahus.se

Husdrömmar - jättelik tillbyggnad i Abbekås med solpaneler och vindkraftverk

 1. O
  Medlem Nivå 1
  Blir väldigt tätt när putsen appliceras. Har gjort blowdoor test på liknande block med fina resultat.
   
  • Svara
 2. O
  Medlem Nivå 1
  Inlägg i tråden bara. Att jämföra ett lösvikshus med ett murat stenhus är som att jämföra en skoda med en porsche. Det är alltid något dyrare att mura i sten men det är ju en helt annan livslängd på ett murat hus samt en massa andra fördelar. Täthet- tillika energiprestanda etc. Tålighet mot brand, fukt osv. Oftast när priserna springer iväg på ett hus beror det snarare på övriga materialval än just byggsystem för stommen/ytterväggen.. Viktigt att komma ihåg.
  Äpple ska jämföras med äpple. Inte gungor mot karuseller.. Motsvarande brandtekniskklass, Uvärde osv för de olika byggsystemen bör ställas mot varandra.
   
  • Svara
 3. B
  Byggnadsvårdare Nivå 5
  Då väljer jag en ferrari (timmer hus) håller i flera hundra år. Och bra att hålla värmen med lite isolering på utsidan.
   
  • Laddar…
  • Svara
 4. O
  Medlem Nivå 1
  Ja timmer isolerar ju fantastiskt bra. ;) Och brinner knappt heller... Lycka till. :)
   
  • Svara
 5. B
  Byggnadsvårdare Nivå 5
  Lecka block isolerat jätte bra, u-värde på 2.0 och timmer 1.3, så leka är nog bättre på att isolera Sen beror det på vad det är på insidan av väggen som avgör hur det brinner. Jag har 5cm lerklining, så det brinner inte så bra, om det nu inte börjar brinna på utsidan. Men isoleringen inne i dom där blocken kan man ju undra hur den är efter en brand. Inte så lätt att bara byta ut det.
   
  • Svara
 6. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Det stärker mitt argument. Åsikten var att jag byggt dyrt, i lösvirke och jag menar då att de bör vara ännu dyrare att bygga i sten. Alltså lär inte budgeten i husdrömmar hålla. Så du missförstod nog helt. Jag håller med dig.....
   
  • Laddar…
  • Svara
 7. O
  Medlem Nivå 1
  Sorry, men du har nog missförstått termen "u-värde" något. Ett fönster har uvärde på ca 1,0 som standard... (finns bättre) Lambdavärdet på lättklinker ligger mellan 0,18 och 0,22 beroende på typ av recept. Lambdavärde relaterat till bredd ger uvärde. Ett massivt ytterväggs lkl-block har u-värde från 0,59.. Se urklipp som jag hittade på Finjas hemsida.
  Isoblocken i detta husdrömmar avsnitt (Finjas Exakt -block) ligger från 0,12 och uppåt i u-värde. Och brandklasserna uppges vara REI240 för en putsad vägg, vilket är riktigt bra. Om inte jag missminner mig är det högsta möjliga värde.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2020-3-24_12-2-6.png

  MVH Murblocks -nörden
   
  • Svara
 8. B
  Byggnadsvårdare Nivå 5
  massivt ytterväggs lkl-block har u-värde från 0,59 och en massiv timmerväg i samma tjocklek har u-värde 0,43.

  Och tsbbelen visar det jag skrev, 90mm block 2,22 och jag skrev 2.0 på 100mm.

  Vad säger den brandklssden om hur isoleringen i blocken är efter en brand? Vad jag vet så står det för att det ska klara av en brand i 4h utan att det ska kollapsa.
   
  • Svara
 9. R
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Är det inte bättre att du först ser programmet innan du skriver en massa inlägg. De murade INTE med massiva Leca block så värde för ett sådant är helt ointressant.
   
  • Laddar…
  • Svara
 10. B
  Byggnadsvårdare Nivå 5
  Det består av 2 material det vet nog alla här redan.

  Men ska man jämföra det med nå annat så måste msn dela upp materialen. Skulle kunna ta två timmerväggar med isolering i mellan, eller en kubb vägg med isolering mellan. Hur jämför man annars byggmaterial som består av flera olika material om man inte kan dela upp och räkna på dom olika materialen?
   
  • Svara
 11. Appendix
  Husägare · Nivå 10
  Tråkigt att det var så stressigt med att få ett avslut på programmet att de inte kunde lagt in det i nästa säsong.
  Det här är ju inget färdigt hus...

  Sen känns det som om byggarna blivit lite lurade av vindkraften. Det där är ju en leksnakssnurra som producerar knappt för att driva lite lampor. Och blanda olika modeller av solceller ser ju helt.... Det hade nog varit smartare att lägga de där 65.000 de blev lurade på för vindkraftleksaken på solceller av samma modell och flera paneler.

  Hade gärna sett det färdiga huset då det var en del detaljer jag gärna hade sett hur de blev när det var färdigt.
   
  • Laddar…
  • Svara