Byggahus.se

Husdrömmar: Bygger massivt trähus med respekt för naturen

 1. T
  Bannad · 2 265 inlägg

  Takläggare

  Bannad
  Denna har i haken på olika höjder samt platta på varje spira, det är en 83- talare o lite framåt,( dessa är mycket billiga i inköp nästan ingen vill ha dessa med olika höjder) kan även vara en uppblästrad variant så nästan 40 år gammal , FSSH spiran med alla på samma höjd kom 2001 , annars måste man titta närmare om man ska se om det är en äldre Unihak , syns då på dåliga svetsar och känns ordentligt tung i vikten, den är helt enkelt en billig kopia av haki.
  Men här har dom varken sparkskydd eller riktiga skyddsräcken (mellan rum mellan trall o räcke är för stort ifall man kommer glidande ner för tak eller ramlar på något sätt så åker man bara rätt igenom.)
   
 2. B
  Medlem · Stockholm · 59 inlägg

  Buzzword

  Medlem
  Har inte sett programmet, men han kanske "hyrde" ställningen av sitt egna bolag, och när det blev försening så fick han hyra en annan ställning dyrt till en av hans inplanerade kunder :p
   
 3. Mathildatiger
  Husägare · Uppsala · 97 inlägg

  Mathildatiger

  Husägare
  Var det en suite? Jag tyckte det såg ut som att badrumsdörren var ut i korridoren och bara klädkammaren hade dörr till föräldrarnas sovrum.
   
 4. S
  Medlem · Sörmland · 24 inlägg

  Sten Forsman

  Medlem
  Jag fattar inte hur väggen byggs upp.. 250 mm isolering lär behövas. Den stående utvändiga panelen skall fästas in i en horisontell läkt som i sin tur är fäst i KL-elementen, avstånd mellan läkt och KL-elementen är min 250 mm! Hela ytterpanelväggen vilar på långa smala skruvar fästade i KL-elementen, Lite riskfullt tycker jag
  Elinstallationen görs på utsidan av KL-elementen och sen trycks isoleringen emot (här gissar jag)
  Inget av detta redovisades i tv-programmet. Takbjälklaget fick vi inte se mycket av. Luftningen under papp och spontade takpanelen såg jag inget av.
  Du har skrivit Stomme (antar att menar KL-elementen) - reglar (Va skall man ha reglar) - isolering - skiva (är detta en vindskiva) - panel (fast panelen skall spikas i en läkt så att det finns en luftning bakom eller)
  Vi får väs se hur det är tänkt.
   
 5. K
  Medlem · Västra Götalands län · 3 211 inlägg

  Kjell_G

  Medlem
  Du har helt rätt! Tittade som hastigast på mobilen och blandade ihop. Då bör det fungera. På engelska program ser man ofta en suite men då har de i gengäld flera toaletter/badrum.
   
 6. M
  Medlem · Halland · 1 466 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Jag tyckte den såg för fräsch ut för att vara en gammal Haki. När jag jobbade med ”gamla” Haki i början på 90-talet var spiror och bommar rödlackade. Tunga satans trall som låg ”på tvärsen” så att säga. En ställning med gångbryggor på längden är ju moderna grejor. Min egna ställning med ställningsplank och planklås är gammal! Tung som ett as, men den står fint utan att vingla.

  Ja ja, rätt eller fel, jag tyckte den såg fräschare ut än en ”gammal Haki” iaf. Själv tullar jag också på sparkskydd och allt vad det heter när jag grejar hemma själv. Men ingen annan får naturligtvis beträda ställningen så klart.
   
 7. Mathildatiger
  Husägare · Uppsala · 97 inlägg

  Mathildatiger

  Husägare
  Så kan man ha om man gillar att städa badrum. :rofl:
  Jag som inte gillar det förstår inte grejen med en suite.
   
  • Laddar…
 8. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 658 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  En lång korridor ger en lugn och tydlig struktur för någon med autism. Dvs det är positivt att det känns instängt.

  Jag gillade huset, däremot inte att det "svävar". Jag hade velat att huset integrerade bättre med klipporna i lite olika etage, men det är ju tyvärr i princip olagligt att bygga så idag, pga tillgänglighetsreglerna.
   
 9. J
  Medlem · Stockholms · 60 inlägg

  jliljeha

  Medlem
  Det är snyggt med korridor längs med huset sådär men det går åt en väldig massa yta. Ska man ha många rum är det nog svårt att komma undan ändå.
   
 10. H
  Medlem · 1 226 inlägg
  Det blir ju inte mer att städa för att du har fler badrum, du kan ju städa dem mer sällan om de används mindre.
   
  • Laddar…
 11. M
  Medlem · Halland · 1 466 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Håller med dig. Jag hade hellre klätt "kjolen" på huset med nån form av träpanel, mellan berget alltså. Hade nog gjort en hel del på elräkningen för uppvärmning också. Går nog ut mycket energi den vägen när det tillåts fläkta friskt.
   
 12. S
  Husägare · Vetlanda kommun · 408 inlägg

  Stego1

  Husägare
  Det framgick inte hur han isolerade kåken tjocklek osv.
   
 13. A
  Allvetare · Åre · 57 inlägg

  anojak

  Allvetare
  Har varit med på ett bygge med KL-stomme där man körde med utfackningsregel typ masonite beams som skråskruvades in i stommen. Vindduk, läkt och panel utanpå.
   
 14. L
  Medlem · 8 inlägg

  lllusion

  Medlem
 15. Rickard.ag
  Medlem · 2 342 inlägg
  Svensk Trä säger minst 22° och jag tror inte vi har något bättre att gå på (inte något jag stött på i alla fall). Egentligen är det väl täthetmässigt helt upp till hur påkostat underlaget är men utöver det så sliter det såklart mer på träet desto lägre lutning.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.