Byggahus.se

Hus & Tak till Robotgräsklippare [bilder]

 1. H
  Medlem Nivå 6
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_1405.jpg


  Jag håller på och bygger ett garage med elektrisk jalusiport som ska vara klart till våren. På bilden ligger jalusiporten på plats och nästa steg är att göra fästen för rulle/motorn. Därefter ska det kläs in och elen fixas.
   
 2. J
  Medlem Nivå 7
  Öppnas med nån typ av rörelsevakt då eller?
   
 3. H
  Medlem Nivå 6
  Blir fjärrstyrning med z-wave och "tidur" inställning samt app i telefonen/plattan så jag kan styra den manuellt och enkelt ändra tiderna vid behov. Porten kommer alltså att stå öppen dom timmarna den ska klippa.
  Rörelsevakt för att öppna när den ska in och en mekanisk brytare som kollar av att den står i laddstationen skulle säkert fungera men när den ska backa ut hinner inte porten upp tillräckligt snabbt. :(
  Funderar också på att sätta in en WiFi kamera så jag kan se att allt är OK, lite "overkill" men kul att ha :D
   
  • Laddar…
 4. H
  Medlem Nivå 6
  • Laddar…
 5. H
  Medlem Nivå 6
 6. M
  Medlem Nivå 10
  Vågar du dela med dig av vad allt kostat också ?
   
 7. H
  Medlem Nivå 6
  Rör och järn till garaget hade jag liggande men jag uppskattar att bygger man med enklare portstyrning och bara använder ett enkelt tidur istället för fjärrstyrning så går det nog att bygga för 3000kr, varav jalusiporten står för halva kostnaden. Köpte jalusin från Tyskland och det funkade perfekt https://www.jalousiescout.de/Rollladen
   
 8. H
  Medlem Nivå 6
 9. J
  Medlem Nivå 7
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  IMG_1492.jpg

  Klädslen på. Snart dags för takpapp.
  Men funderar lite på vad man lämpligast fäster tjärpapp mot råspont med? Går det att limma med typ PL400 eller nåt? Hade nån typ av kletig asfaltstjära när jag byggde huset för nåra år sen men kommer ej ihåg vad det hette.
   
 10. S
  Medlem Nivå 4
  • Laddar…
 11. Lexington
  Medlem Nivå 13
 12. N
  Medlem Nivå 2
  Hur ska man lägga slingorna om man vill undvika påkörningar och att den hittar in till laddstationen om man har ett täckt hus (automower).
   
 13. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 14
  Står i manualen (ursäkta tråkigt svar, har min manual i sommarstugan). Framförallt ska du programmera in hur långt ut klipparen ska backa efter laddning innan den börjar klippa.
   
 14. O
  Medlem Nivå 3
  På menyfunktioner så kan man även kryssa för "Klipparhus". Finns i Meny - Tillbehör. Då ska den lättare ska komma in i kojan. Men jag har inte testat än, jag har ett vårprojekt att bygga ett hus till roboten.
   
 15. J
  Medlem Nivå 7