Byggahus.se

Hus med fönster främst åt ena hållet?

 1. C
  Medlem · 9 inlägg

  Carl-Magnus

  Medlem
  Hej.

  Min sambo och jag är mycket nära att slå till på en underbar tomt på toppen av en klippa med havsutsikt i västsverige. Tomten har byggrätt på max 130 kvm och vi ser framför oss ett relativt enkelt hus på alla sätt och vis, men med helst hela eller största delen av fasaden med utsikt över havet i glas. Har ni några tidigare projekt på ett mindre hus med mycket glas åt ena hållet? Av naturliga skäl kommer utsikten vara fokuspunkten i huset och vi vill verkligen lägga våra pengar på att maximera nyttan av den, hellre än på maximal kvadratmeteryta eller antal rum, etc.

  Våra behov på sovrumsfronten är bara ett sovrum för oss, samt ett för gäster. Inga konstigheter - maximal valuta för pengarna på gemensamytan är det som räknas och vi uppskattar öppna planlösningar. Jag har alltid varit svag för stenhus, men jag ser på er webbsida att ni inte har något hus med så mycket fönster i en riktining som vi har behov av. Har ni månne något äss kvar i rockärmen som kan vara intressant för oss?

  Naturligtvis är detta knapphändiga uppgifter för att ge estimat, men tänk maximal enkelhet inomhus, bortsett från de stora glaspartierna mot havet (långsidan av huset) så kanske det går att säga om vi kan förvänta oss 1-1.5 miljoner, 1.5-2 miljoner, eller mer därtill, för ett nyckelfärdigt hus. Vi vill i detta första skede främst pejla in vilka hustillverkare som känns mest intresserade av att hjälpa oss göra något speciellt av det läge vi har utan att vräka på så hela omgivningen går förstörd. Maximal nytta av husets yta är oändligt mycket viktigare för oss än att få ut fulla 130 kvm, så ju mindre desto bättre förutsatt att huset inte känns som ett litet fritidshus bara. Vi vill ha ett rejält men opretantiöst hus.
   
 2. G
  Medlem · 14 inlägg

  Gunnar_Bohlin

  Medlem

  Re: Hus med fönster främst åt ena hållet?

  Hej

  Jag får hänvisa dig till någon av våra säljare!

  Var snäll och ring 020-254300

  MVh Gunnar
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.