Hus från -77, mycket att göra, hur mycket kan man kräva att säljaren går ner i pris?

24k läst  124 svar

 1. mexitegel
  Allvetare · Nivå 22
  Det vanliga är väl ett inspektionshål i väggen, men visst kan det finas någon okänd anledning. Hursom finns det ett antal osäkerhetsfaktorer i detta köp.
   
 2. A
  Medlem Nivå 2
  Precis, det huset. Det är vattenskada i badrummet så dom har börjat bryta upp golvet. Som jag förstått det kan man inte koppla på ett vattenburet elementsystem på samma 'slinga' som golvvärme eftersom de har olika temperaturer, annars hade jag precis samma tanke. Tydligen hade avloppet tryckt upp vatten i samtliga källare på gatan och därför hade man passat på att sätta in golvvärme i samband med reparation av detta. En kollega på jobbet hade någon fiffig grej som gick att koppla på befintliga elelement, en wifi-termostat om jag fattade det rätt, så man kan reglera temperaturen från jobbet och även ställa in dom till att gå på sparlåga när man inte är hemma. Dock är det ju grävt i gatan utanför huset, men mäklaren visste inte vad det var (om det var fjärrvärme och eventuellt gick att koppla på sig på det).
   
 3. A
  Medlem Nivå 2
  Men precis, vi lär ju inte få tillbaka det vi investerar i både tid och pengar, och delvis pga vi vill bo där i minst tio år eller mer (om jag inte lyckas få med mig honom ut på landet innan dess, men chansen är liten) känner jag att jag definitivt klara mig utan bubbelpool, helkaklat badrum och kök med gasspis. Däremot bastun vill jag ha...
   
  • Laddar…
 4. A
  Medlem Nivå 2
  Ja, det får ju bli ytterligare en besiktning om vi vill gå vidare efter titten, men tack för tipset att undvika Anticimex.
  Och som jag förstod det var det pga risken att skada golvvärmen som man inte undersökte syllarna.
  Vad finns det annars för lösningar om man inte har påreglade väggar? Jag gillar ju stora källarutrymmen som detta, men det har ju sina risker och svårigheter...
   
  • Laddar…
 5. Gammelnörden
  Medlem · Nivå 11
  Kolla med kommunen om de har inscannade originalritningar med teknisk beskrivning av huset. I vår kommun fyller man i ett formulär på kommunens hemsida och får hem det via mail.:)
   
 6. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 11
  Om du betalade dom priserna så blev du blåst på många kronor.
   
 7. A
  Medlem Nivå 2
  Jag tyckte faktiskt också att det lät väldigt mycket...
   
 8. A
  Medlem Nivå 2
  Hur hittar man det? Försökte googla lite snabbt nu, men hittade inget...
   
 9. Stickan56
  Husägare · Nivå 8
  Det finns teknik för att hantera det. Man har fullt ös till radiatorerna och en shunt som begränsar temperaturen till golvvärmen. Då borde ni kunna få ut tappvarmvatten också via värmepumpen.

  Stickan
   
 10. A
  Medlem Nivå 2
  Åh fasen, det är ju bra att veta! Och jag tänker att det isf blir något att ta tag i längre fram, det är ju inget akut, även om det är bra att så snart som möjligt kunna få bort elelementen.
   
 11. Gammelnörden
  Medlem · Nivå 11
  Prova ring stadsbyggnadsförvaltningen i den kommun huset ligger och fråga om de har originalritningar med teknisk beskrivning av huset.:)
   
 12. A
  Medlem Nivå 2
  Tack!
   
 13. T
  Medlem · Nivå 15
  Jag skulle inte lita alltförmycket på kompisarnas och släktens arbetsvilja. Det kan vara kul i början men sedan brukar intresset släppa.
  Kanske är det lite olämpligt som första hus pga okända risker. Det kan också slita enormt på relationen om man bor i en byggarbetsplats längre tid, kanske med småbarn.
  Det är farligt om man "förälskar sig" i ett hus.
   
 14. H
  Medlem Nivå 9
  Lägg ett bud på 550’, så är bollen i rullning, dumt att lägga 650’ och de accepterar det direkt, lägg ett lågt bud, av orsak att ”allt” måste göras.

  Men som redan sagts, köp och flytta in, ta rum för rum i egen regi, lägga golv och ytskikt, och tror säkert att ”känner” nån som kan fixa badrummet, sen finns fina mattor också, behöver inte vara golvvärme och kakel/klinker, köket klarar man till 99% själv.
   
 15. A
  Medlem Nivå 2
  Jag har precis gått och tänkt att ett första bud ska ligga på 550. Har kollat lite och andra hus på samma gata har gått för mellan 500-900, men för några år sen (. Det för 900 var större och inflyttningsklart som jag fattade det, med bergvärme, nya fönster och lite annat. Det jag spontant känner kan skena iväg är dränering och fukt i källaren, det är ju liksom så mycket som måste tas bort (jord) innan man kan komma åt problemet. Men sovrummen var okej och rummen i källaren (ja förutom duschrummet), och köket kan man ju till allra största del ta själv som du skriver. Har kollat upp med ett företag där jag känner ena ägaren om badrummet, men inte fått svar än.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: