Hur/var kollar jag vem som är lagfaren ägare?

11k läst  2 svar

 1. frufridell
  Medlem Nivå 5
  Är i behov av att (snabbt!) undersöka vem som äger en viss fastighet, men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga.

  Ringde Tingsrätten och kommunen, men naturligtvis var telefontiden över! Kollade på lantmäteriets hemsida och det verkar vara oerhört krångligt att söka info där, först måste man nämligen skicka in en ansökan för att bli godkänd!:mad:

  Ngn som har en idé?
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Jag tror att lantmäteriet svarar på frågan direkt per telefon om du ringer imorgon. Även din bank kan göra den servicen åt dig (fast då tror jag att de vill veta varför, och om det inte gäller en affär där de kan få låna ut, så tror jag inte de ställer upp).

  Om det är mer bråttom än så, så kanske "villavardet.se" funkar. Där kan man gratis se alla försäljningar i ett område. De har även en ganska billig betaltjänst där man får mer info, vet inte om namnen dyker upp också i så fall. Har bara provat deras gratistjänst.

  Annars så har mäklarna direktuppkoppling mot lantmäteriet, om det måste ske nu i kväll så kanske du kan hitta ngn mäklare som svarar i telefon och som ev. är villig att kolla åt dig mot ersättning.
   
 3. C
  Medlem Nivå 2
  Gäller det Skåne kan man se det gratis på Sydsvenskans hemsida: http://lagfarter.sydsvenskan.se/, och kanske andra tidningar har liknande service?

  Annars har vi fått det (precis som hempularen skriver) via banken (vilka i sin tur fick det från lantmäteriet). Vi fick det gratis, men vi har bra kontakter där så jag vet inte om det är standard.

  Lite OT, men när vi skulle köpa hus köpte vi också info om fastigheten via lantmäteriets hemsida vilket gick att få direkt till mailen och vi fick info om inteckningar, taxeringsvärde och ganska mkt annan info. Konstigt nog fick vi dock ingen info om ägarna vilket jag hade förväntat mig, så det var efter det i fick hjälp av banken.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: