8 589 läst · 66 svar
9k läst
66 svar
Hur väljer ni vad ni ska göra för middag på vardagarna?
Mina barn åt inte om de blev för hungriga. Om det drog ut på tiden med maten fick man se till att ge dem lite mariekex eller annat att hålla uppe blodsockret med. För var blodsockret för lågt orkade de inte alls äta om det inte var riktigt gott. Rätt vanligt faktiskt.Staffan2000 skrev:
”Beer has food-value, food has no beer-value”
Nu funkar det tyvärr inte med barn så vi försöker köra hyfsad rotation med fisk, kyckling, kött och grönsaker över veckan. Sen finns det alltid ett paket ”Dennis-korv” i kylen om något av barnen totalt matstrejkar...
M
Marcussjogren
Medlem
· Västra Götaland
· 3 073 inlägg
Marcussjogren
Medlem
- Västra Götaland
- 3 073 inlägg
Allvetare
· Västra Götaland
· 9 720 inlägg
VI veckohandlar en gång i veckan. Så lördag eller söndag sätter vi oss ner och planerar maten för Söndag - Lördag.
Där skriver vi även in då hur många lådor vi behöver och vilka dagar, mest för att min fru jobbar skift.
Och sedan efter det planerar vi tex storkok söndag, blir 4 matlådor, då behöver vi inte göra matlåda på Måndag kväll, men tisdag måste vi kanske göra 3 matlådor.
Inspiration kommer i mångt och mycket vad som är billigt den veckan på mataffären, eller vad man är sugen på.
Läser tex Buffe från Ica, eller andra bloggar/utskick där man ser mat som verkar gott och man vill laga.
Där skriver vi även in då hur många lådor vi behöver och vilka dagar, mest för att min fru jobbar skift.
Och sedan efter det planerar vi tex storkok söndag, blir 4 matlådor, då behöver vi inte göra matlåda på Måndag kväll, men tisdag måste vi kanske göra 3 matlådor.
Inspiration kommer i mångt och mycket vad som är billigt den veckan på mataffären, eller vad man är sugen på.
Läser tex Buffe från Ica, eller andra bloggar/utskick där man ser mat som verkar gott och man vill laga.
Renoveringsnovis
· Östergötland, Söderköping
· 3 458 inlägg
BirgitS
Medlem
· Stockholms län
· 37 517 inlägg
BirgitS
Medlem
- Stockholms län
- 37 517 inlägg
Jag har haft problem med att jag har blivit illamående när maten har dröjt för länge och för att motverka det är det viktigt med något som innehåller socker så att blodsockret går upp snabbt, inte smörgås som tar för lång tid på sig för att komma ut i blodet.Hemmakatten skrev:
S
SueCia
Elektroniktokig
· Dalarna
· 4 792 inlägg
SueCia
Elektroniktokig
- Dalarna
- 4 792 inlägg
Kör enligt kostschema nu. Vi är ett par tusen deltagare som har ett gemensamt diskussionsforum gällande träning/mat under ett antal veckor.
Finns massvis med recept i gruppen, med betyg osv. gång på gång slås jag av att folk ger full pott till diverse mat som i stort sett inte smakar någonting alls eller t.o.m är riktigt äckligt.
Igår t.ex la vi 2.5 timmar på matlagning, en thaikycklinggryta och en kyckling i tomatsås. Båda två var i gränslandet mellan äckligt och smaklöst, ändå full pott av flertalet användare....
Underförstått är väl att det ska vara nyttig mat, så jag fattar ju att det är i stort sett omöjligt att få det gott... Men då kan man väl ge recepten betyg typ 4 av 10 och sen skriva "Skitgott för att vara dietmat" ....
Finns massvis med recept i gruppen, med betyg osv. gång på gång slås jag av att folk ger full pott till diverse mat som i stort sett inte smakar någonting alls eller t.o.m är riktigt äckligt.
Igår t.ex la vi 2.5 timmar på matlagning, en thaikycklinggryta och en kyckling i tomatsås. Båda två var i gränslandet mellan äckligt och smaklöst, ändå full pott av flertalet användare....
Underförstått är väl att det ska vara nyttig mat, så jag fattar ju att det är i stort sett omöjligt att få det gott... Men då kan man väl ge recepten betyg typ 4 av 10 och sen skriva "Skitgott för att vara dietmat" ....
Här finns nog något för alla med barn i olika åldrar. Läs hennes kommentarer om vad de tyckte om rätten oxå.
https://www.barnfamilj.se/about/
https://www.barnfamilj.se/about/
Problemet du gör är att köpa samma basvaror varje gång och tvinga din fantasi att variera därifrån. Se på matlagning som en erfarenhet, ett hantverk. Man måste gilla det och prova massor för att tala flytande och utan recept kunna hitta på fungerande rätter.KSoderman skrev:
Ett råd är därför att ni slår era tärningar innan ni handlar. Oavsett om det är veckohandling eller oftare.
Själv har jag aldrig ätit så varierat som när tasteline i början publicerade alla recepten i sin veckokasse.
Medlem
· Västernorrland
· 10 173 inlägg
All mat är nyttig, det man missar helt om man ska gå på nån diet är att tänka på varför man tex väger mycket.......i 99% av fallen beror det på att man äter för mycket. En diet behöver alltså inte innebära smaklösa lättprodukter och rätter som är äckliga. Det räcker oftast att äta som vanligt och halvera portionerna och äta mer grönt än tidigare så är man i land sen om man fortsätter den livsstilen.S SueCia skrev:Kör enligt kostschema nu. Vi är ett par tusen deltagare som har ett gemensamt diskussionsforum gällande träning/mat under ett antal veckor.
Finns massvis med recept i gruppen, med betyg osv. gång på gång slås jag av att folk ger full pott till diverse mat som i stort sett inte smakar någonting alls eller t.o.m är riktigt äckligt.
Igår t.ex la vi 2.5 timmar på matlagning, en thaikycklinggryta och en kyckling i tomatsås. Båda två var i gränslandet mellan äckligt och smaklöst, ändå full pott av flertalet användare....
Underförstått är väl att det ska vara nyttig mat, så jag fattar ju att det är i stort sett omöjligt att få det gott... Men då kan man väl ge recepten betyg typ 4 av 10 och sen skriva "Skitgott för att vara dietmat" ....![]()
Personer som bantar och förespråkar alla möjliga smaldieter och raderar sockret gör mig bara irriterade för de fokuserar på helt fel saker och de tror att det är matens fel att de mår som de mår och ev väger som de väger. Inte dem själva......
Att radera (eller minska på) sockret är nog en av de bättre saker man kan göra.S Stefan1972 skrev:
- Sluta med socker i kaffet
- Dricka vatten istället för läsk eller saft
- Sluta med sötsaker (obs sluta och inte byta ut dom mot sockerfria varianter)
Gör man det, kommer man känna sig mycket piggare och man går ner i vikt med.
Jag äter godis medan jag skriver detta
Medlem
· Västernorrland
· 10 173 inlägg
Ja naturligtvis men problemet är ju fortfarande inte sockret i sig, det är den som stoppar det i munnen..........harry73 skrev:
Att radera (eller minska på) sockret är nog en av de bättre saker man kan göra.
- Sluta med socker i kaffet
- Dricka vatten istället för läsk eller saft
- Sluta med sötsaker (obs sluta och inte byta ut dom mot sockerfria varianter)
Gör man det, kommer man känna sig mycket piggare och man går ner i vikt med.
Jag äter godis medan jag skriver detta![]()
Gör du det du skriver så blir det ju bättre för att du slutar att stoppa det i munnen. Inte för att sockret är skadligt eller farligt och bör utrotas. (som en del är inne på)
Problemet är så mycket större än bara den som stoppar det i munnen. Det finns ett jättestort producentansvar, för vad ska man göra som konsument när producenten skriver att de halverade mängden socker i produkten och det visar sig att de bara bytte ut hälften av sockret mot koncentrerat druvsaft eller äppelsaft, eller så blir de ersatt av olika sötningsmedel som gör att man fortfarande äter söt och inte vänjer sig vid de andra smaker.
