Byggahus.se

Hur precisera offertfråga om vattenmängd?

 1. A
  Medlem Nivå 4
  Vi ska be om offerter till bergvärmesystem. Om något år ska vi sätta in ett normalstort bubbelbadkar (hörn, för två). Hur mycket vatten med vilken temperatur ska man be dem att räkna på, så att alla räknar på samma?

  Var frågan vettigt ställd?
   
 2. C
  Medlem Nivå 14
  du ska be alla att räkna på en värmepump utan vvb & sen koppla ihopp den med en extärn vvb på 300 liter, som är byggd för värmepump.

  en sån anlägning har vatten till badkaret & att du kan dursch samtidigt
   
 3. A
  Medlem Nivå 4
  Men... Några som vi pratat med påstod att just deras värmepump hade en extra stor varmvattenberedare som klarade ett hörnbadkar. Vi skulle inte behöva en extra beredare då och det skulle isåfall göra en del på offerten... Hur ska man precisera vad den ska klara av för att kunna jämföra äpplen och päron?

  (Tack för ditt svar!)
   
 4. C
  Medlem Nivå 14
  skriver du inte som ag skrev, så komme du få pris på en vanlig enkel billig modell, allt för att kunna ge dig biligaste offerten.
  frågar du om bubbel bad så säger dom att det brukar gå eller att du kan trycka på en knapp för att få extra varm vatten (men vam vill planera ett bad, o trycka på en knapp 30 minuter innan du ska fylla badkaret.Dom kan ockå ge för slag att om du får problem så kompleterar man med en el beredaredå.

  min lösning kommer för utom att ge dig allt vatten du behöver o lite till, så ger den värmepumpen en bätre drift rent eknomiskt & sitage mässigt.

  begär gärna att dom också räknar på en KB temp som nte får underskrida 0 grader nån gång.
   
 5. C
  Medlem Nivå 14
  fråga vad det är för pump som har större beredare, dom vanliga har bara 150 eller 160 ,lter beroende på fabrikat.
   
 6. A
  Medlem Nivå 4
  Har inte papprena framför mig, men det var någon som Eviheat använde.