Byggahus.se

Hur överlever man bäst en köksrenovering?

 1. J
  Medlem · Gästrikland · 96 inlägg

  Jerpa

  Medlem
  Vi kommer nog flytta ut köket i garaget, eller källaren om vi får plats. Annars har vi husvagnen som backup.
   
 2. M
  Medlem · Västra Götaland · 20 inlägg

  Marantz

  Medlem
  Alla svar som kommit in är relaterade till om TS gör allt själv, då kan man flytta runt grejorna. Gjorde så själv. Eftersom TS inte svarat på om han gör det själv eller har lejt bort det kan det vara svårt att svara korrekt.
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · - · 5 756 inlägg

  smurfen72

  Medlem
  Men om man lejer bort jobbet bör det inte ta så lång tid om man planerar lite mellan de olika firmorna och då går det att äta ute ett par veckor så är det klart sen.
   
 4. Robert63
  Medlem · 1 122 inlägg
  Du kommer att upptäcka vad lite man egentligen behöver. Satsa på engångsservis under tiden. Micro, grill och kokplatta löser resten. Nöden är uppfinningarnas moder, du löser det efter dina förutsättningar på vägen. Baggis.
   
 5. S
  Medlem · Stockholm · 53 inlägg

  stigsj

  Medlem

  Inga större problem

  vi, 2 vuxna med utflyttade barn, lät renovera kök för några år sedan utan problem.
  Vi skule vara utan kök i 4 ve3ckor så vi lagade en massa mat i porttionsförpackningar, typ pastagratäng och liknande och köpte en billig mikrovågsugn som vi ställde i tvättstugan. Kyl och frys ställdes i ett ledigt utrymme; Disken sköttes i tvättstugan för hand. Allt fungerade bra även om frukosten åts tidigare än vanligt pga hantverkare vill börja jobba kl 0700.
  Det enda oväntade var att kylskåpet la av när det flyttades tillbaka i det nya köket, vi hade tänkt köra vidare så länge det höllocj iofs blev det ju så, men lite snabbare än vi trodde. Dvs dedt blev ny kyl och frys också.
  Kort sagt: mycket förberett käk, engånggrejor och disk i tvättho, men helt nöjd med slutresultat.
   
 6. birgera
  Medlem · 28 inlägg

  birgera

  Medlem
  Flytta kylen/frysen till vardagsrummet. Montera nya induktionshällen tillfälligt på en träram, dra 16 A trefaskabel från kökets Perilex till vardagsrummet. Ställ nya mikron/ugnen på en bänk, också det i vardagsrummet. Diska i toarummet. Ät mycket färdiglagad thaimat, etc. Det funkar. Så gjorde jag nyligen.
   
 7. P
  Medlem · Västra Götaland · 42 inlägg

  PeterRyet

  Medlem
  Vi satte upp delar av det gamla i köket i garaget med diskho, diskmaskin, kyl/frys, köksbord etc. Tog köksmontörerna 2-3h att rigga detta och kopppla in vatten och avlopp (till golvbrunnen), och det var väl investerade timmar för att kunna laga riktig mat till familjen de 4 månader ombyggnaden tog. Vi hade t.o.m. gäster i garaget.
   
  • Laddar…
 8. B
  Bannad · stockholms · 3 729 inlägg

  byggarätt

  Bannad
  låter som om man inte behöver ett kök om man renoverar i sex år? o äter ute 2ggr om dagen då har man för gott om tid på fel saker
   
 9. Tokslut
  Medlem · Sthlm · 1 831 inlägg

  Tokslut

  Medlem
  Finns ju folk som inte gör annat än lagar mat åt andra!!?

  Och ni som säger fyll frysen, varför då? Stänger affärerna under renoveringen?
   
  • Laddar…
 10. F
  Trädgårdsfixare · Västra Götaland · 376 inlägg

  Farfalle

  Trädgårdsfixare
  Kyl, frys och ett alltiallo-bord står i hallen, mikro i gästrummet. kokplatta och mikro med varmluft står i ett rum i källaren där det praktiskt nog finns ett bänkskåp med ho och rinnande vatten. Diskmaskinen är inkopplad i tvättstugan, grillen används flitigt på uteplatsen medan matbord, soffa mm är undanstuvat i gillestugan. Två vuxna och ett barn, har fungerat finfint senaste månaden när både kök och vardagsrum är utblåsta och byggs om helt och hållet (kommer ta tre månader till innan det är klart). Det enda som behövs är lite planering, som skrivits tidigare så klarar sig folk hela sommaren lång på campingkök år efter år...
   
 11. FemTummar
  Medlem · 583 inlägg
  Så sant, men det var faktiskt medvetet. Jag ville ha brainstorming och då är det bättre ju färre begränsningar man har. Dessutom kan ju tråden läsas av andra med större behållning, och det är ju sånt som gör detta forum så bra.
  Mycket tacksam för alla goda förslag!
   
  • Laddar…
 12. A
  Medlem · Västra Götaland · 2 379 inlägg

  Anders_Nilsson

  Medlem
  Jag renoverade köket 2013, parallellkök 2x3 meter. Bytte golv, skrapade rent väggarna, tapetserade om, drog ny el, rev gamla köket, satte upp det nya, bytte takarmatur, drog VVS (flyttade ingenting) på tre veckor själv utan hjälp. Det går om familjen ställer upp. Men semestern gick åt.

  Utegrill givetvis, ävenså gasolkök. Jag har hel balkong på mitt 70-talshus viket underlättar gigantiskt om det regnar. Köp en stor badbalja för blötläggning och diska i badrummet. Kyl och frys stäler du i hallen eller ett annat rum. Om du har en integrerad spis som rullar på hjul kan den sitta kvar rätt längen utan problem.

  Sätt upp bänkskåpen där häll och diskbänk sitter först så du kan använda dom så underlättar det. Smäll sedan upp överskåp, fläkt och sätt kakel. Det underlättar om häll och diskbänk sitter i rad. Se till att du får det nya köket i god tid så du inte fastnar på att något skåp saknas i semestertider. Montera gärna ihop de nya skåpen innan du börjar riva det gamla köket och ställ dom så länge i vardagsrummet så det bara är att sätta upp dom. Trixet är att minimera tiden från rivning tills de nya skåpen kommer upp genom att förbereda sig. Fattar inte hur man står ut med att vänta 6 år på att bli klar med köket :).
   
 13. R
  Medlem · Västmanland · 55 inlägg

  Ragsan

  Medlem
  När vi renoverade vårt kök, diskade vi för hand i tvättstugan. Innan renoveringen startade, lagade vi mååånga matlådor som vi frös in. Sen var det bara att plocka ut dem och värma i mikron som stod i vardagsrummet. När matlådorna tog slut, gjorde vi storkok hos svärmor och fyllde nya matlådor. Jäkligt enformigt, men just då var det bara viktigt att bli mätt och istället lägga ner all tid på att bli klar med köket. :)
   
 14. pelpet
  Medlem · Dalarna · 9 877 inlägg

  pelpet

  Medlem
  Nu har jag inte renoverat något kök än men så här tänker jag:

  * Renovera köket på sommaren så blir det lättare att grilla ute, äta ute, diska ute osv.
  * Leecha käk hos vänner och grannar, och bjud tillbaks sen när köket är klart.
  * Engångbestick är billigt om man köper på ÖB. Jag skulle inte diska mer än nödvändigt. Att det blir extra sopor gör ingenting, det är ju bara en extra byggsäck med skräp att ta med till soptippen.
  * Kyl och frys kan flyttas till ett annat rum.
  * En vanlig spis kan kopplas in på ett trefasuttag om man bygger en specialkabel, trefas till perilex. Kanske kan det befintliga perilexuttaget tas loss och sättas på en trefaskabel och monteras på en brädbit?
  * Det finns massor av fina halv- och helfabrikat som lätt kan tillagas på en kokplatta eller i en ugn. Färdiga kroppkakor, soppor, alla former av korv, kött, färdiga pizzor, stinas kyckling, ärtsoppa på tub och liknande. Det finns också mat som är god kall, t.ex. rökt och gravad fisk, kallskuret mm.
  * Satsa på en rejäl lunch ute på dagen och ät enklare hemma.
   
 15. raveper
  Hobbysnickare · västragötaland · 3 280 inlägg

  raveper

  Hobbysnickare
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.