Byggahus.se

Hur mycket tänker ni på ert "husbygge"?

 1. W
  Medlem Nivå 1
  Jag tänker på husbygget nästan konstant hela tiden, men har ändå inget bra upplägg och följer ingen bra ordning. Känns mest som jag flummar runt, kollar lite här kollar lite där.
  Är ni lika intresserade båda i familjen?

  Tänkte åka på någon mässa eller liknande, har ni några tips?

  Vi har tomt på landet, men en så länge i tidigt stadie. Bygglov ej klart men kommunkillen trodde inte att det skulle uppstå några problem.
   
 2. L
  Medlem Nivå 4

  Re: Hur mycket tänker ni på ert "husbygge"?

  När du bygger hus eller skall bygga hus är min erfarenhet att det går åt mycket tankearbete och "flummeri", så småningom utkristalliserar sig vad du vill ha. På forumet finns en checklista som du kan ha stor hjälp av.

  Lycka till!
   
 3. K
  Medlem Nivå 4

  Re: Hur mycket tänker ni på ert "husbygge"?

  Precis. Det är förbluffande vad mycket ens uppfattningar om vilket hus man ska bygga kan ändra sig under "flumperioden". Den här mognadsprocessen är nog nödvändig och det är nog först när man inte längre hittar grönare gräs på andra håll varannan dag, som man ska slå till och skriva kontrakt.
   
 4. K
  Medlem Nivå 4

  Re: Hur mycket tänker ni på ert "husbygge"?

  Glömde skriva att åka på mässor är nog en bra idé. Det finns minst två stående husmässor i landet, http://www.husexpo.se/ i Stockholm och http://www.husknuten.se/ i Göteborg/Västra Frölunda.
  Sen kan också husfirmorna ha mer eller mindre permanenta visningshus i närheten av där du bor. När ni kommit lite längre i processen med en eller flera tillverkare kan ni be att få privata visningar hos något av deras nyss byggda hus. Brukar ge många bra idéer och ofta lite mer bakgrundinfo (om inte säljaren är med på visningen ;)) som hjälper till att fatta rätt beslut.
   
 5. lbg
  Medlem Nivå 6

  Re: Hur mycket tänker ni på ert "husbygge"?

  Vi tänker båda KONSTANT på bygget! ;D :D

  Vad vi ska tala om när det är klart vet jag inte... ;). Fast man blir ju aldrig "klar" med sitt hus och trädgård, det är alltid något på gång, fast lika intensivt som det är just under byggprocessen blir det förstås inte.