Byggahus.se

Hur mycket störs grannar av borrmaskin och slip

 1. S
  Medlem · stockholm · 39 inlägg

  somesundaymorning

  Medlem
  Hej,

  Jag renoverar en del i min bostadsrätt och snickrar ihop en säng, skrivbord och snart ett matbord. Blir en del arbete med maskiner som låter som bl a sticksåg, borrmaskin och slipmaskiner. Arbetar bara mitt på dagen med detta. Men oroar mig om denhär hobbyn är ok? Troligtvis kommer jag göra om fler saker, slipa golv och så vidare och bygga fler saker till mitt hem under åren som kommer. Gillar verkligen att bygga ihop möbler själv och göra om.

  Jag jämför med grannar som hyr in någon som renoverar och de är klara på en månad/vecka, och de kan sätta ulappar om det i trappuppgången. Då mitt är lite random och fortgår under åren kan jag inte sätta upp några lappar direkt.

  Funderar på om det finns maskiner som har lägre decibel och hur man kan tänka för att minska bullret så mycket som möjligt.
   
 2. D
  Medlem · GÖTEBORG · 558 inlägg

  dthompa

  Medlem
  Är ju svårt att veta hur lyhört det är där du bor. Men att hålla på att ha lägenheten som en verkstad och bygga möbler känns inte riktigt ok. Det stör. Självklart får du ju renovera. Ska du bygga möbler får du nog leta efter en lokal där du kan hålla till.
   
 3. S
  Medlem · stockholm · 39 inlägg

  somesundaymorning

  Medlem
  Förstår, har ingen lokal. Exv gick mitt matbord sönder nyligen och det är billigare för mig att göra ett nytt än köpa ett med rätt mått.
   
 4. H
  Medlem · Västra Götaland · 2 491 inlägg

  HEM2121

  Medlem
  Prata med alla grannarna, sen beror det ju på om det är vid enstaka tillfälle eller om det är i stort sätt dagligen, och om det är under dagtid när ingen är hemma, Hur är det med ventilationen, följer dammet med i ventilation t.ex. Är det en hobby som du håller på med ofta så är ju inte lägenheten en verkstad utan då bör du skaffa en lokal. Det finns ju också lokaler som du kan hyra för en månad i taget.
   
 5. F
  Medlem · Stockholm · 1 820 inlägg

  fiskbuggaren

  Medlem
  ”Dagtid när ingen är hemma”-tåget har nog gått. Även i höst räknar vi med betydligt mer arbete hemifrån. Dagtid.
   
 6. S
  Medlem · stockholm · 39 inlägg

  somesundaymorning

  Medlem
  Det är då och då, jag måste ju göra annat för att få in pengar ^^ kan vara två-tre tillfällen på en vecka men sen inget på tre veckor.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.