Byggahus.se

Hur mycket kostar lägga klinker 60x60 på golv ?

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hur mycket kostar lägga klinker 60x60 på golv
   
  • Laddar…
 2. B
  Medlem · Nivå 24
  Välkommen till forumet!

  Tyvärr går det inte att svara på din fråga då den beror på så mycket, allt från hur plant golvet är till hur långt bort hantverkaren har sitt kontor. Det bästa är nog att be några hantverkare komma och titta innan de lämnar en offert.
   
 3. anders07
  Medlem · Nivå 16
  Ska man lägga 60x60 plattor krävs det att det är väldigt bra underlag. Det är ofta bättre att flytspackla så det blir helt plant och sen använda flytfix för att sätta plattorna.

  Räkna med något mellan 400-800 kr/kvm beroende på hur underlaget ser ut och hur mycket kapningar det är.
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Tack så mycket
   
 5. Scouten
  Medlem · Nivå 8
  Fast det priset måste vara utan material? Det finns ingen numera levande plattsättare som lägger 60*60-plattor för 400:-/kvm inkl material. Den summan kostar ju materialet per kvadratmeter.
   
 6. anders07
  Medlem · Nivå 16
  Korrekt, plattorna tillkommer givetvis...
   
 7. J
  Medlem · Nivå 10
  Även hur många kvm har betydelse....
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  369kvm en villa
   
 9. M
  Medlem Nivå 1
  Tack
   
 10. L
  Medlem · Nivå 11
  Ta in en offert. Jag tyckte det var ganska enkelt att sätta 60x60 plattor. Plant underlag och flytfix. Gjorde det utan de nyare höjdjusteringsdistanserna. Med sådana går det snabbare samt är svårt att misslyckas. Borde vara billigare / m2 om man är plattsättare än ovanstående siffror. Med 360m2 att sätta så måste m2 priset ned.
  Men jag är bara lekman på detta.
   
 11. T
  Medlem · Nivå 14
  Nej, det tar längre tid att göra det med ett nivåsystem då det blir fler moment i plattsättningen. Jag vet eftersom jag inte är en lekman på detta........
   
 12. L
  Medlem · Nivå 11
  Ja, du har nog rätt i att det tar längre tid med ett nivåsystem. Det är nog mest enklare för en lekman som jag att undvika språng.