Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Hur lång tid tog det för er att hitta ert hus?

 1. F
  Medlem · 27 inlägg

  Falkberget74

  Medlem
  Som synes i rubriken: Själv har jag letat hus i snart tre år utan att hitta något. Det har väl inte hjälpt med pandemin som minskat utbudet i min kommun väsentligt, men nu börjar jag känna att jag är på väg att ge upp, så jag behöver lite motivation. Så hur lång tid tog det för er att hitta ett hus??
   
 2. P
  Medlem · Västerås · 1 580 inlägg

  Plutus

  Medlem
  Två veckor från första ide att byta hus till avslut, min fru såg en annons om ett hus som jag gillade i grannskapet som hade pågående budgivning, två veckor senare var det påskrivet. Ren slump att hon såg annonsen, annars hade vi inte bytt hus då i alla fall.
   
 3. SågspånPappspikEternit
  Husägare · Småländska höglandet · 2 264 inlägg

  SågspånPappspikEternit

  Husägare
  Allt emellan ett par månader till typ 2 år. Har köpt några gånger nu, och hur långt letandet varat har berott på hur aktivt jag/vi har letat och hur snäva sökkriterierna har varit, utbudet i området, budgeten osv.
  Första gången letade jag efter det Perfekta Stället, och då tog det två år trots att jag hade i princip hela kommunen som sökområde. Nu senaste gången behövde vi ha någonstans att ta vägen innan vi skulle lägga ut gården till försäljning, så då var det två frågor som gällde: 1: ligger det i skolområdet? 2: ligger priset inom budgeten? Det blev ja på bägge, så vi köpte det första huset vi tittade på.
   
 4. G
  Husägare · Nyköping · 43 inlägg

  Grizlo

  Husägare
  Från kontakt med mäklare om att sälja våran bostadsrätt till skrivit på nya huset tog drygt 3 månader. Blev lite nojig då säljarna drog sig ur precis när vi sålt men det löste sig till slut.
   
 5. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 753 inlägg

  Appendix

  Husägare
  6 år.
  Och för varje år blev det dyrare och dyrare. :surprised:

  Nu har det gått 3 år sen kontraktet skrevs på mitt hus. Och jag är glad jag köpte då för idag hade jag inte haft råd.

  Fördelen med att låta det ta sin tid var att nu hittade jag mitt hus som jag trivs så bra i ☺️ och man lär sig ju att läsa besiktningprotokoll, vad man ska kolla på och framförallt vad man gillar.
   
 6. yonna
  Medlem · Österlen · 8 314 inlägg

  yonna

  Medlem
  Nyinflyttad till landets tredje största stad som ensamstående med två små var jag på ett 40tal husvisningar. Efter ett halvår fann jag ett centralt litet hus från 1925. Vårdade detta ömt i 24 år. Det var en ekonomiskt bra placering då jag sålde och kunde bygga nytt i attraktivt fiskeläge för 15 år sedan.

  Bägge husen utgick från läge, läge, läge.
   
  Redigerat 12 sep 2021 13:40
  • Laddar…
 7. F
  Medlem · 27 inlägg

  Falkberget74

  Medlem
  Jo, läget är det viktigast för mig och det är väl det som gör att det tar tid. I övrigt är mina kriterier ganska vida. Köpet bygger dock på att jag ska sälja både min lägenhet och min sommarstuga och då känner jag att det får vara ett hus jag verkligen gillar, annars kommer jag att ångra mig. Så det gör väl sitt till att det går trögt, frånsett pandemin då...
   
  • Laddar…
 8. F
  Medlem · 27 inlägg

  Falkberget74

  Medlem
  Om någon av er möjligen har undrat så kan jag berätta att nu har jag köpt ett hus. Det tog tre år, men jag är supernöjd. Och läget var precis det jag önskade mig. Slutsats: Ge aldrig upp :). Tack för inputen!
   
  • Laddar…
 9. Cancerman_777
  Renoverare · Skåne/Blekinge · 2 784 inlägg

  Cancerman_777

  Renoverare
  Grattis.

  För mitt första hus kändes det som lång tid. Jag hade gett upp när jag såg ett hus som behövde TOTALRENOVERING. Oförskämt bra läge för priset, så det slutade med att jag budade och slutligen vann.
  Andra huset (jag äger och använder båda husen än idag) tog mindre än 6 månader. Fullt beboeligt men behövde närapå totalrenoveras det också.
   
 10. H
  Medlem · 35 inlägg

  Haste

  Medlem
  De första bostäderna gick fort. Vi hade mycket låga krav. Sista gången hade vi skyhöga krav. Det var bara några enskilda vägar som var av intresse. Men vi kunde tänka oss både hus och tomt. Vi hade också en enorm insats vilket underlättade. Det tog mindre än ett år. Tredje gången vi buda gick det vägen.
   
 11. W
  Medlem · 1 961 inlägg
  7 timmar från att jag såg annonsen till visning
  20-22 timmar från visning till kontraktsskrivning.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.