Byggahus.se

Hur lång tid för ny Detaljplan???

 1. M
  Medlem · 2 inlägg

  MatChrist

  Medlem
  Vad är en rimlig tid att upprätta en ny detaljplan på, efter det att Byggnadsnämnden gett Tekniska nämnden detta i uppgift? Vi har fått till svar att det brukar ta minst 2 år. Är detta normalt? Fastigheten ligger i Botkyrka kommun....
   
 2. L
  Medlem · Stockholm · 245 inlägg

  Lello

  Medlem

  Re: Hur lång tid för ny Detaljplan???

  I nacka kommun så räknar dom med 7år :surprised: när jag ringde och frågade efter ett områdes status på detaljplanen som dom börjat utreda...!!!!

   
 3. F
  Medlem · 823 inlägg

  Re: Hur lång tid för ny Detaljplan???

  Två år är väl en bra riktlinje på minimitid som byggnadskontoret (inte tekniska nämnden) behöver för att upprätta en detaljplan med ordinärt förfarande. Är det däremot fråga om ett enkelt planförfarande bör man kunna hinna det på ett år. Har kommunen ett väldigt stort intresse för att få igenom en plan kan det naturligtvis gå ännu fortare. Typexemplet är när Mora kom upp i elitserien i Ishockey. Då blev detaljplanen för en ny ishall klar i ett nafs.

  Lycka till! :) :) :)
   
 4. S
  Medlem · 27 inlägg

  sija

  Medlem

  Re: Hur lång tid för ny Detaljplan???

  Var i Botkyrka avaktar du ny detaljplan och vilken typ av förändring avser detaljplan. Hur omfattnde är detaljplanen? Utredningstiden står nog i direkt förhållande till vilka omständigheter som måste utredas. Det blir enklare att tycka till om man vet lite mer detaljer. Svårt att tro at det finns en "normaltid" för alla äreenden inom en kommun. Däremot borde en typ av äreenden behandlas ungefär lika snabbt i alla kommuner. Kan man hitta skillnader där så blir det intressant.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.