Byggahus.se

Hur lång tid? - Anmält svartbygge

 1. S
  Medlem Nivå 1

  Det är ifrån ditt bostadshus..
  Finns även regler för var du får sätta upp stora objekt typ båt husbil med mera..

  4,5m är en generellt så men har du mycket mark.. ej tomt tomt är närmast runt ditt hus..
  en dom ansåg domstolen att en friggebod som var placerad 75 meter från bostadshuset inte var i omedelbar närhet av bostadshuset. I en annan dom ansågs en friggebod som var placerad 31,2 meter från bostadshuset inte heller var i omedelbar närhet. En bedömning om uppställningen är i "omedelbar närhet" ska göras i varje enskilt fall. Uppställningen måste ske på tomten och inom hemfridszonen. (KR Göteborg 2008-06-04 mål nr 7595-06 och MMD Vänersborg 2013-07-02 mål nr P 605-13
   
  • Laddar…
 2. S
  Medlem Nivå 1
  Fara för liv eller skada för egendom är vad byggnadsnämnden i Kungsbacka anförde som skäl för prioritering med anledning av bristande resurser, efter att tusentals ej påbörjade ärenden från 2004 och framåt upptäcktes i ett plåtskåp när JO gjorde nedslag 2017. JO svarade "Det är uppenbart att byggnadsnämnden inte förstår sitt uppdrag". Sedan började kommunen anställa tillsynsmän.
   
  • Laddar…
 3. D
  Medlem Nivå 1
  Det var tomtgräns han skrev som jag svarade. avstånd från tomtgräns kan skilja sig enligt detaljplanen, vi har t.ex närmare än 4,5 hos oss i vanligt villaområde.
   
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Jag har ett färskt exempel från Huddinge kommun som agerade rättsvidrigt, kom med lögner, lovade saker som de inte höll. Kontakten med nämndens ordförande resulterade i ett märkligt svar. Jag var tvungen att överklaga ända till Mark-och miljödomstolen för att få rätt mot kommunen och min granne.
   
  • Laddar…
 5. Stonez
  Medlem Nivå 1
  Men efter fem år kan kommunen inte sätta ett vite.
   
 6. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  Men du måste ta bort den ändå.
   
 7. D
  Medlem Nivå 1
  Med hot om vite då? :D
   
 8. Stonez
  Medlem Nivå 1
  Jodå, men viten kan bli rätt saftiga. En bra grej är Google Earth, där kan man backa i tid och se ungefär när en byggnad dyker upp på flyg/satellitbilder. Jag har kunnat se ett av mina skjul på plats 2012 vilket gör att risken för vite är borta och det går att flytta med frontlastaren om någon bråkar. :)
   
  Redigerat 15 jan 13:52
 9. T
  Medlem Nivå 3
 10. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Du missade visst att det redan är anmält dit och att de är framme på 2014. Står i trådstarten....
   
 11. mexitegel
  Allvetare · Nivå 23
  Det är ett direkt felaktigt påstående. Vid en bygglovsansökan där byggnaden står närmare än 4.5 meter, det kan skilja mellan detaljplaner, måste kommunen göra ett grannhörande där grannen får yttra sig. Även om denne motsätter sig byggnationen kan kommunen välja att bevilja bygglovet ändå och därmed köra över grannen.

  EDIT: Bättre svenska
   
  Redigerat 15 jan 17:05
  • Laddar…
 12. S
  Medlem Nivå 2
  Som nämnt i tidigare inlägg fick jag vänta i 2 år för tillsynsärende skulle handläggas och fick hota med JO-anmälan. Vad tycker du är en acceptabel väntetid innan handläggning ?
   
 13. windestal
  Husägare · Nivå 7
  Lagstiftarna verkar ju ha kommit fram till att rimlig (längsta) handläggningstid är 6 månader, som telefu skrev i inlägg #39 ovan, med referens till förvaltningslagen. Sedan är ju den lagen relativt ny, så det kanske var annat som gällde när du fick vänta 2 år.
   
 14. P
  Medlem Nivå 1
  Kontakta media.
   
  • Laddar…
 15. M
  Medlem Nivå 1
  Korrekt