Byggahus.se

Hur isolerar man avluftningsrör bäst?!

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Nu har vi fått vårat avluftningsrör för badrummet isolerat 2 ggr av fackmän men isoleringen har varit dyblöt och enligt dem så är det kondens vilket är väldigt svårt att förstå. För det är som att man hatrstoppat isoleringen i vatten och satt upp den så det är rejält blött på våran vind nu!!! KUL:). Vi tror dock att det är en stos som inte sitter som den ska.

  Så nu undrar vi ska avluftnings rör isolerars och i såna fall hur mkt!???:confused:
   
 2. A
  Medlem · Nivå 16
  Det kan inte stämma. Är det isolerat så ska det inte bli någon kondens. Det måste komma in vatten någonstans.
  Om det är just nu detta inträffar låter det ännu mindre sannolikt att det är kondens. Jag förutsätter att röret går genom den oisolerade delen av vinden. Nu är det troligen varmare inne i röret än utanpå, så kondensen skulle bli på insidan.
   
 3. Fotografen
  Medlem · Nivå 19
  Låter som om det regnar in där röret går genom taket?
   
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Hmmm... Det är torrt uppe i taket så det kan inte komma därifrån. Är det bättre att låta ett avluftningsrör vara oisolerat. Vi tror att det är från en stos på röret som läcker, men enligt snickarn som var här så är det kondens..... KNAPPAST!!!!
   
 5. P
  Medlem Nivå 10
  Röret ska vara isolerat annars får du kondens garanterat. Du behöver inte isolera det utanför yttertaket dock.
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  Tack mkt för hjälpen! Snickarna är här idag och ska åtgärda felet!!! men vi har ju fortfarande kanske fuktskada i ytterväggen.
  Det håller på att bli total Hantverkar/fackman stopp här hemma. Det går bara på tok så fort vi anlitar nån. Vi tänker att vi anlitar för att göra det här så spar vi lite tid.... Men icke sa nicke... Det blir alltid dubbelt eller trippelt jobb för oss... Vi har då bestämmt att badrummet som vi håller på med nu kommer vi då att kakla själva!!!!

  Ha en bra dag!
   
 7. S
  Medlem Nivå 2
  Japp! kakla själv du för det blir ändå bäst så! Lätt är det också. Jag kan varmt rekomendera en korslaser som stöd för att få första raden rak.