Byggahus.se

Hur hindrar man folk från att "stövla in" i trädgården?

 1. UPS-tekniker
  Medlem · Nivå 3
  Du få börja med klädgräns som på nudistbaden
   
 2. Lasse Suzican
  Medlem Nivå 3
  Vattenspridare kopplade till rörelsevakter....
   
 3. MariaiÖstergötland
  Trädgårdsfixare Nivå 12
  Så inte nog med att släkt och vänner stövlar in, de kommer stövla in näck. :thinking::rolleyes:
   
 4. leslesles
  Medlem Nivå 1
  Varning för hunden!
   
  • Laddar…
 5. Humlo
  Medlem Nivå 6
  Om du säger något i stil med "Vet du, ibland solar jag naken på min baksida så om du alltid ringer på på framsidan så slipper vi att det blir pinsamt - för oss båda!" och så ler du ditt gladaste leende och frågar om de sett din nya blomma/gräsklippare, solstol, tapet? Det är inte att tillrättavisa. :)
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  galet... elstängsel? Sånt för kor är ju faktiskt lagligt...
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Det är visserligen länge sedan nu, men kommer ihåg ett par föreläsningar om just privata/publika sfärer, framförallt inne i hemmet men även på tomten. En sak som jag minns är att det har gjorts studier som visar att om man klipper gräsmattan till ett ödehus så uppfattas ytan som bebodd, folk håller sig borta från gräsmattan och det är mycket mindre risk för vandalism.

  Men, mer relevant för dig är att man brukar vara reticent att överträda definierade gränser. Det innebär att om du till exempel har en stensatt gång som leder fram till entrén och är distinkt separerad från gräsmattan (gärna med upphöjd gräns) så blir det mindre sannolikt att folk går utanför gången. På samma sätt, om man inte kan se baksidan av tomten från framsidan så blir folk troligtvis mindre benägna att gå runt till baksidan.

  Sedan kanske ditt specifika problem är att det är allmänt känt att du ligger och solar på baksidan, och ofta inte hör dörrklockan - då kanske det snarare skulle hjälpa med en dörrklocka som kan skicka video till telefonen vilket gör att du kan svara utan att vara inom hörhåll.
   
 8. H
  Medlem Nivå 9
  Vet egentligen inte om det är ditt problem, tycker att dina vänner har problem med respekten för dig och ditt hem. Inget som de menar givetvis, utan bara något som inte tänker på och tror är ok för du inte har gett sken av kanske att du inte gillar. Samtycke kan ju lätt bli ett ok! Tror fortfarande på att det bästa är att prata med någon av dina kära vänner om, vad du känner och vad som är inte ok och vad som är ok för dig. Be den personen att de pratar vidare för de andra. Ta tjuren vi hornen, det klarar du! Lycka till!
   
  • Laddar…
 9. B
  Medlem Nivå 1
  Jag ska göra en system som ska fungera bra. Det är ett detektor som ska fungera med en elektrik vatten kran, så fort någon passera området, 3 vattenspridare ska gå. Ett backom 2 frame. De ska välja hur blött de vill blir.....
  ha ha ha...
  De kommer en gång inte 2. Och det är bra för gräset.
   
 10. F
  Medlem Nivå 1
  Bygg en grind i tryckimpregnerat, tillräckligt hög för att inte kliva över. Möjlighet att öppnas utifrån omöjliggörs lämpligen :)

  Å sola på, eller gör nåt ”helt annat” med gubben/gumman i trädgården om du känner att nån är i smyga-tagen
   
 11. B
  Medlem Nivå 2
  För många år sedan hade jag precis samma problem på ett sommartorp jag hade fått överta efter en släkting. Torpet hade stått obebott några år och folk runt omkring hade fått för sig att det var ett ödetorp och börjat använda det som en genväg till busshållplatsen. Vi började vara här på somrarna och trafiken fortsatte av för oss främmande människor. Att jag sade ifrån att det var privat mark spelade tydligen ingen roll. Jag gjorde helt enkelt så att jag började gå spritt naken utomhus, någon nära granne störde jag ju inte med detta. Trafiken upphörde direkt! Kanske fungerar det för Dig också... :surprised: :oops:


   
 12. F
  Medlem Nivå 2
  En föreställning jag gillar - men bara teoretiskt, tror jag... ;)

  I denna thread kan man lära sig något om svensk kultur som ivandrare.
   
 13. H
  Medlem Nivå 3
  En vacker skylt med en trevlig text ska väl räcka!
  T ex
  Här i min idyll solar jag naken
  Ring på dörren så slipper ni se staken
   
 14. L
  Medlem Nivå 2
  Många roliga förslag här, och säkert effektiva i sin rätt.

  Men jag tror ändå en grind, gärna låst, är det enklaste och smidigaste alternativet. En grind behöver absolut inte gå ända ner till backen, den kan gå någon decimeter ovanför så gräsklipparen tar sig under. Jag tänker modell enkel här, typ 2 längsgående plankor med pålar och gångjärn, typ klassiskt staket-stil.
  Det kräver ingen ingående förklaring och man (ska) inte behöva förklara sig alls varken för vänner eller främlingar.
  Om vännerna ändå börjar fråga så är det ju bara att skylla på främlingarna... "Blev trött på alla oinbjudna som sprang där, så det fick bli grind med lås! Orkar inte hålla på att låsa upp och låsa den så den får vara låst för det mesta". En lagom vit lögn så att säga :)

  Skulle folk, främst vännerna, trots allt få för sig att hoppa över grinden eller liknande galenskap, mja då är det nog dags att fundera över om det verkligen är vettiga vänner man har. :/
   
  • Laddar…
 15. holetaker
  Medlem Nivå 6
  Elstängsel, sånt man har till djur. Kanske inte det bästa men rätt roligt när objudna får sig en liten kyss
   
  • Laddar…