Byggahus.se

Hur har ni skaffat skugga i trädgården?

 1. Strip
  Medlem · 1 126 inlägg
  Vi ska planera ut vår flera hundra år gamla gräsmatta nu till våren, rätta till efter bygget. Då funderar vi på att samtidigt offra det gamla äppleträdet, så att vi kan få en lite planare gräsyta. Men, trots de oätliga frukterna skapar trädet den enda vettiga skuggan vi har på sommaren. Vad kan man ersätta med? Hur har ni löst skugga i era trädgårdar?
   
 2. nimhed
  Medlem · 2 799 inlägg
  Vi har löst det genom att inte offra det gamla äppelträdet. Inget ger så behaglig skugga som ett gammalt träd
   
 3. L
  Medlem · 1 897 inlägg
  Oj, jadu jag renrakade våran gård för några år sedan och så har vi haft full sol hela tiden förutom lite skugga från ett träd som jag sparade men det skuggar bara någon timme på förmiddagen på våran altan.

  Men iaf så har jag köpt parasoller både för altan och såna med markspjut för att flytta omkring så barnen kan ha skugga i sandlådan eller vart dom nu är och har stilla sittande lek

  Har även en långsiktig plan där jag har planterat träd på strategiska ställen där vi tycker att skugga kommer komma vara till nytta längre fram.

  Men andra saker som kan ordnas för att snabbt få lite skugga är kläng/klätterväxter på spaljé på strategiska ställen för att få skugga.
   
 4. major_tom
  Medlem · 536 inlägg
  jag hade också bevarat trädet! en lövkrona ger en svalare skugga än ett parasoll eller markis.
   
  • Laddar…
 5. tensiden
  Medlem · 1 123 inlägg
  Bästa stället i vår trädgård på sommaren är under det gigantiska parasoll som skapas av äppelträden.
  För barnen i sandlådan är det en vanlig paviljong som vi smällt upp som skuggar.