Byggahus.se

Hur har ”alla” råd att köpa hus?

 1. I
  Medlem · Västra Götaland · 1 604 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Konstigt att detta scamupplägg är lagligt. Vill man som pensionär ta ett lån på sin bostad, men inte har tillräcklig inkomst/eller är "för gammal" så är det mycket bättre att bara ta ett vanligt bolån och be sina barn skriva borgen för lånet. Detta går de flesta bankerna med på.
   
  • Laddar…
 2. Energispecialist
  Nybyggare · Skåne · 9 inlägg

  Energispecialist

  Nybyggare
  Det verkar väl var ok, med tanke på att en etta i vissa områden kostar 2-3 miljoner att köpa och en enkel villa från 6 miljoner. Så det blir nog bra :)
  mvh
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem · Halland · 1 696 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Som det är nu är det helt sjukt! Det är som om folk har drabbats av nån form av shoppingmania när man inte kunnat resa utomlands på ett tag. ALLT har gått upp till absurda prisnivåer, bostäder, bilar, båtar, virke, you name it! En sommarstuga som kostade 2Msek för ett år sedan annonseras för 3Msek idag. En begagnad bil som kostade 200K för 2 år sedan ligger på samma idag. Båtar ska vi inte prata om, allt verkar vara glödhett idag.
  Jag orkar inte läsa alla inlägg men man undrar ju hur det gick för TS husköp?
   
 4. R
  Medlem · 2 934 inlägg
  Alltså båtar har varit en sjuk marknad i många år. Så var det när jag köpte båt. Vi köpte och sålde de dyrare, och det var inga diskussioner med båtentusiaster alls.

  Motorcyklar däremot är påväg upp. Den jag sålde för snart 10 år sen var till salu för nån månad sedan, de ville ha 10 lök mer än när jag sålde.
   
  • Laddar…
 5. M
  Renoverare · Norrköping · 478 inlägg

  MrDizzy

  Renoverare
  Köpte en sportbil (som tillverkades 2003-2005) i tysklad för 2008 för 280k. (fanns ingen till salu i Sverige just då)
  Sålde den 2010 för 220k
  Helt normalt.
  Idag kostar samma bil 330k....
   
 6. P-plats
  Medlem · Västra Götaland · 2 257 inlägg

  P-plats

  Medlem
  Lite OT men fortsätter på samma bana, köpte en husvagn av årsmodell 2006 år 2011 och bytte in den i år för samma pengar jag gav. Strax efteråt sålde firman den för 19.000:- mer än jag gav för 10 år sedan...
   
 7. M
  Medlem · Halland · 1 696 inlägg

  Markarbetaren

  Medlem
  Jag kikade på en Audi A4 Allroad-18, 7000 mil. Kostade ny 2018 strax ovan 400 med nån kampanj, nu vill firman som bytte in den ha 330. Man brukar säga att en bil tappar halva värdet på 3 år. Att en ny bil tappar under 20% på samma tid har jag aldrig sett tidigare, bortsett från sportbilar, inte en vanlig tjänstesläde med dieselrova:rolleyes:
  Det är sannerligen en märklig tid vi lever i:surprised:
   
  • Laddar…
 8. Cancerman_777
  Renoverare · Skåne · 2 080 inlägg

  Cancerman_777

  Renoverare
  Enligt flera ekonomer, "kännare" och "kunniga", beror detta läge vi nu bevittnar på inflation och en början av hyperinflation. De som är tidiga på ologiska prishöjningar är de som spekulerar i denna inflation och de anser sig se en bristande (eller snart kommande brist) tillgång på de varorna. De kan lyckas göra sig en bra hacka just nu, men de kan också magplaska likt de mindre tänkande individerna som hamstrade toapapper för ett år sedan...
   
  • Laddar…
 9. M
  Renoverare · Norrköping · 478 inlägg

  MrDizzy

  Renoverare
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  buttcoin.jpg
   
 10. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 018 inlägg

  Appendix

  Husägare
  • Laddar…
 11. Nyfniken
  Medlem · Stockholms län · 11 397 inlägg

  Nyfniken

  Medlem
 12. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 018 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Ja jag ville bara uppdatera den som frågade.
   
 13. J
  Medlem · stockholm · 4 585 inlägg

  JohanLun

  Medlem
  Blir riktigt trist när verkligheten hinner i kapp. Är man i början på sin karriär kan man ju göra ett par snabba jobb-byten så har man marknadsmässig lön igen, men om man är halvvägs in eller mer och hittat ett jobb man trivs med så kommer denna inflation att äta upp de löneökningar man haft senaste åren. Frågan är även hur man ska hantera lån och ränta, binda eller sitta still... Men nåt är sjukt när plötsligt allt begagnat ökar i pris och är svårt att få tag på...
   
 14. Cancerman_777
  Renoverare · Skåne · 2 080 inlägg

  Cancerman_777

  Renoverare
  Japp. Så är det. Det är bara att titta på CUF så förstår man att är du äldre än 25 och därmed har ett väl utvecklat konsekvenstänk så är du inte vatten värd. Ja, alltså tills dess att dessa "drivna" unga är uppe i Britt-Maries ålder, för då jävlar skriks det om orättvisor och allt annat de själva sett till att skapa. Kanske borde myndighets- och uttalandeåldern höjas (?).

  Vissa saker kan man inte vänta med eller avstå, men att köpa med "vill ha"-mentalitet snarare än vett är inte att rekommendera i tider som dessa.
  Det går att göra bra bilaffärer fortfarande, men man har ett mindre utbud att välja från. Samma sak gäller hus, och att man där får vara beredd på att göra en hel del själv. Man måste inte köpa en bil som är max 3 år gammal. Man måste inte köpa ett nyckelfärdiga hus. Osv. Det finns alternativ, det gäller bara att leta, vara lite listig och tänka utanför lådan.
   
 15. K
  Självbyggare · Skåne · 2 535 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Bilbeg-priserna har rusat till viss del av att våra grannländer i öst fått det mycket bättre och anser att det är lönt att köpa beg-bilar här. Ungefär som vi köpte beg-bilar i Tyskland kring millennieskiftet.

  Men nog har vi en skenande inflation. Frågan är vad man ska köpa och lagra för att stå som vinnare när allt brakar samman...
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.