Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Hur göra med trappan upp till trädgården?

 1. S
  Medlem · 13 inlägg

  Slånberg

  Medlem
  Vi har massor att göra med vår trädgård som tyvärr inte var så väl underhållen när vi köpte huset. Nu inom snar framtid behöver vi renovera vår carport och i samband med det kommer vi behöva göra ändringar på uppfarten. Vi blir inte kloka på hur vi ska göra med trappan som leder upp till trädgården. Vi skulle antingen behöva flytta den bakåt eller flytta den åt höger (på bilden) och svänga den på något sätt så att den ansluter till den långa gången vid sidan av huset som leder till vår ytterdörr. Detta för att kunna få plats med en bil till framför trappan utan att bilens bakdel sticker ut i gatan. Vi vill så gärna få till en välkomnande entré samtidigt som vi behöver en bättre lösning för trappan och vi vill även få till lite insynsskydd mot gatan runt uppfarten.

  Till höger om trappan (där det mest är en jordhög just nu) ska studsmattan stå så det vore även välkommet med något som döljer den lite från sidan (sträckan mellan soptunnorna och trappan).

  Har du någon idé för hur man kan lösa trappan på ett bra sätt?
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  E617A97C-F0F9-4F52-A99A-FFB2CCECDC1C.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  6AE6AC81-D4B0-414B-9514-7F97EDA30262.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  03B87512-DF61-4397-85DC-9555A150500A.png
   
 2. S
  Medlem · 13 inlägg

  Slånberg

  Medlem
  Tillägg: Bor i zon 3.
   
  • Laddar…
 3. Cajsa Lundin
  Trädgårdsdesigner · 854 inlägg

  Cajsa LundinPremiumikon: Hand

  Trädgårdsdesigner
  Det skulle behövas en skalenligt skiss samt befintlig nivåskillnad för att kunna skissa på trappans form och uppdelning med vinklar som vilplan. Men ni har egentligen redan klargjort faktorerna, att en bil måste rymmas och att trappan måste flyttas. Fortsätt på idén att förlägga trappans start mer åt höger och försök få till en entrégång från gatan, så det inte bara blir en parkering och sen ska man snirkla mellan bilarna till trappans start. Tydliggör entrén, bjud in besökaren, led rätt. Gör helst inte för många trappsteg i rad, utan lägg in vilplan och vinklar. Lägg till levande grönt i anläggningen.
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem · 13 inlägg

  Slånberg

  Medlem
  Tack! Bra input att tänka hela vägen från gatan och att inte bilarna ska stå i vägen. Vi har fokuserat så mycket på trappan i vårt tänk och glömt bort lite att entrén ska kännas bra även på/förbi parkeringen.
   
 5. Anna_H
  Husägare · Värmland · 11 559 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Det går inte bara att bredda uppfarten rejält så att bilen får palts på andra hållet istället?
   
 6. S
  Medlem · 13 inlägg

  Slånberg

  Medlem
  Tyvärr har grannen sitt dubbelgarage med två bilar parkerade utanför precis bredvid vårt (garaget sitter ihop med vår carport) så tyvärr är det inte möjligt att köra in bilen åt det hållet.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.