Tänkte sätta upp ett antal LED-armaturer i ett förråd. Har sökt runt på forumet och annorstädes men blir inte riktigt klok på vad som är tillåtet och inte.

I förrådet finns 3 takdosar där det idag sittter gamla lysrörsarmaturer. Tanken är att sätta upp Julas ledarmatur Anslut på 44W (dubbelisolerad) istället. Kommer behöva koppla en, två och fyra armaturer till respektive takdosa.

Stickproppar och SKX-kabel funkar inte pga dragavlastningens minimidiameter. Har EXQ-kabel liggande som väl borde kunna dras direkt från dosan (medelst ubåt?) till armaturens kopplingsplint? Är det tillåtet att göra själv? Hade helst använt något smidigare, för det är lite knicksigt i böjarna på ett par ställen om det ska se bra ut.

Armaturerna har plintar i båda ändarna och går att koppla vidare upp till 5 st enligt instruktioner. Är denna lösningen att föredra framför förgreningsbox? Det sistnämnda skulle gå att göra mer propert.

Eller måste jag ta hit en elektriker?
 
  • Instruktionsbild för montering eller kablage med måttangivelser och specifikationer för komponenter eller kablar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag rekommenderar att du lämnar tillbaka dessa armaturer till Jula och istället skaffar riktiga armaturer som har en riktig plint för att vidarekoppla flera armaturer. Dessa armaturer från Jula borde aldrig ha sålts då de inte går att ansluta helt enligt reglerna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.