Hur fixa fuskbyggt fördelarskåp? Hjälp tacksam!

6k läst  28 svar

 1. -RB-
  Renoverare · Nivå 13
  Nja, så länge du har de blå plastskydden på plats så är risken för läckage liten. Det borde gå att sätta en standardlucka för skåpet. Det är rätt så långa skruvar som följer med.
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  JPEG_20190514_175437_8855993738551812042.jpg
   
 2. N
  Medlem Nivå 3
  Regel kommer ca 15 cm upp ovanför skåpet....
   
 3. K
  Medlem Nivå 2
  Då kan det ju vara isolering i väggarna ändå.
  Fast lite fusk att man hoppa dom 15 cm men inget jag hadde brytt mig om
   
 4. D
  Medlem Nivå 4
  Ett fördelarskåps uppgift är väl i första hand att ta hand om droppläckor så att vattnet leds ut så man upptäcker läckan i tid. Om ett rör släpper helt så kommer det rinna vatten dit man inte vill ändå även om det sitter i ett skåp. Speciellt om det är ett skåp för tappvatten.
  Om man är rädd för läckor så satsa på en vattenbrytare på tappvattnet också.

  För ni stänger väl av vattnet när ni är bortresta flera dagar i rad?:sweat::crysmile:
   
  • Laddar…
 5. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 23
  Så ska väll skåpet monteras? Det ska vara ett skvallerrör i botten som vattnet rinner ut igenom, skåpet är ingen bassäng :thinking:?

  Du får gärna utveckla vad som är fuskbyggt? Jag tycker ditt skåp är väldigt prydligt och ordnat. Det enda som jag kan se saknas är locket till skåpet, men det är ju inte vattentätt oavsett?
   
 6. S
  Medlem Nivå 1
 7. N
  Medlem Nivå 3
  Tack för alla svar! Som jag skrev i ursprungsinlägget kan jag ingenting om det här därav frågan om hjälp. Vad bra att skåpet ser prydligt ut inuti. Luckan ska enl chefen för enrepenaden ha slängts då den inte kunde monteras.... Det jag tycker var fuskbyggt var finish runt luckan, avsaknad av isolering ( vill man gärna ha mellan sovrum och tvättstuga) samt att de istället för lucka skruvat fast en lång täckplåt som krävde flytt av tvättmaskin, torktumlare och fyra träskruv för demontering. Jag vill gärna ha en lite mer lättåtkomlig åtkomst till skåpet :)
   
 8. Lars Melin
  Medlem Nivå 3
  Du ska inte göra nåt.
  Felanmäl till entreprenören!
  Besiktningsmannen vid GB gjorde helt rätt.
  GB är endast till för fel som hänt sedan SB.
  Däremot gjorde besiktningsmannen vid SB fel som inte anmärkte på det.
   
 9. C
  Medlem Nivå 7

  Ett golvvärmesystem är slutet med marginellt högre tryck så vid läckage ska vatten fångas upp av de blå plastskivorna och sedan rinna ut genom skvallerrör till våtutrymme... hjälper inte att stänga av något vatten...
   
 10. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 23
  Det jag tycker du bör lyfta mot entreprenören är att ordna fram en ny lucka. Sen att du inte ser någon isolering betyder ju inte att väggarna är tomma. Förhoppningsvis är det ju bara direkt mot skåpet
   
 11. Lars Melin
  Medlem Nivå 3
  Läckageindikering från skåp med värme behöver ej mynna ut på fuktsäkert golv.
   
  • Laddar…
 12. S
  Medlem Nivå 2
  Svårt att veta utan se det själv men har ju sett betydligt värre, ramens infästning bör räcka för att kompensera att det är skevt, väl på plats så sitter ju dörren i ramen så ser det snyggt och prydligt ut.

  du saknar alltså både ram och dörr
   
 13. D
  Medlem Nivå 4
  Haha jo jag vet. Jobbar som VVS montör.
   
 14. N
  Medlem Nivå 3
  Tack för svaren, ska fundera på om vi ska fixa en ny lucka eller köra på lite lister runt hålet och genomskinligt plexiglas som föreslogs tidigare i tråden ( var ju väldigt smart och luckorna är rätt dyra). Via husföretaget blir det ingen lucka, detta har vi redan försökt få till. De har tyvärr inget intresse av att hjälpa oss och vi har bråkat med dem om så mkt annat som äntligen är klart så vi orkar inte diskutera mer.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: