Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Hur faktorer i omgivningen påverkar husets värde

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 188 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Just nu pågår debatter om huruvida faktorer i husets omgivning som till exempel LSS-boenden, vargrevir, järnvägar och vindkraftverk påverkar husets värde eller inte. Men vad vet vi egentligen? Vi undersökte vilken forskning som finns på området.

  Du kan läsa artikeln här: Hur faktorer i omgivningen påverkar husets värde
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: arktecko

  Vad roligt att se en så genomarbetad och relevant artikel!
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Jaså arktecko? Jag tycker inte att den sa mig någonting. 2 studier från en annan kontinent och 2 personers åsikter. Inte mycket att gå på.
   
 4. Elina Blom Westergren
  Medlem · Stockholm · 752 inlägg

  Elina Blom WestergrenPremiumikon: Hand

  Medlem
  2 studier var väl ändå en underdrift ;P
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Jimmie

  Demografi?
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Lasse Morin

  Anonym tyckte att artikeln inte sa honom nånting. "Två personers åsikter..." Missade tydligen att det handlade om två fastighetsmäklare som jobbat i området. Den ene säger dessutom att han som mäklare är bland de första som får veta om det finns problem i ett område. Anonyms problem var nog en del förutfattade meningar...
   
 7. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Undrar

  Varför görs ingen statistik på husprisernas värdeminskning vid tex asylboenden?
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: KA

  Håller med sign Lasse Morin. Bra underbyggd artikel, fackmäns erfarenhet är något helt annat än vårt allmänna tyckande där det oftast är de mest kritiska som dominerar. Har själv misstänkt att det är så - det vi eftersträvar är segregation - vi räds olika och då tar vi fram argument som trygghet i området, lukt m.m. Ljudstörning med permanent bullermatta kl 05-22 vardagar och 9-21 helger har jag egen erfarenhet av (accelerations och retardationssträcka på halvstor riksväg inom 100m). För oss blev det försäljning och flytt - påverkades priset? - nej! Men det här med dagis, LSS, mm tycker jag är blaj - personer som håller på mest om detta är säkert tveksamma till de flesta nya grannar som inte är stereotypa spegelbilder av dem själva.
   
 9. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Flamman

  Det är ynkligt att folk har så ont av att få ett LSS-boende i grannskapet, hade de själva haft en familjemedlem som drabbats av liknande handikapp hade de varit dem som ropat högst efter kommunal/statlig hjälp!
  Det är ungefär samma människor som inte vill ha vare sig kärnkraft eller kolkraft, men som samtidigt inte kan tänka sig ett vindkraftverk i närområdet.
  Men de hittar mer än gärna olika miljöfaktorer i närområdet som innebär att de kan pruta på priset på en intressant fastighet. Eller klagar högljutt som nyinflyttad på den närliggande lantbrukaren som hela sitt liv drivit sitt jordbruk, när denne på våren gödslar åkrarna.

  Om alla vore så egoistiska att de sätter sin egen eventuella försäljningvinst av fastigheten högre än de mest utsattas möjlighet att kunna leva ett någorlunda normalt liv bland vanligt folk, då vore det ett människoovärdigt samhälle som få skulle kunna leva i.
   
 10. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Boende

  För några år sedan byggdes det en LSS bostad i direkt anslutning till vår fastighet. Vi var tveksamma och överklagade av två anledningar; total avsaknad av saklig information samt att kommunen gör som de brukar, kör över folk (man har rätt att yttra sig och kommunen har rätt att strunta i din kommentar).
  När vi väl skaffat information och besökt ett annat LSS boende, förstod vi att det nog inte skulle bli så "hemskt".
  Med facit i hand kan vi konstatera att det är våra barn som stör dem och inte tvärt om! Det kommer några färdtjänstbussar på morgonen och några på eftermiddagen annars är det lugnt. Det finn "vanliga" grannar som stör betydligt mycket mer!
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.