Byggahus.se

Hur dra kablar för parabolinstallation?

 1. D
  Medlem Nivå 9
  Har ett nybyggt hus med klassiska tv+radio-uttag i varje rum i form av stjärnnät där alla kablar går in i mediacentralen.

  Ska nu sätta upp en quad-lnb parabol, där jag primärt bara är intresserad av att få bild in till två rum (en kabel, att se på en kanal och spela in en annan är inte intressant).

  Frågan är då hur man kopplar.
  Kan jag använda existerande uttag rakt av, eller sitter det någon form av filter på tv-utgången som gör att den förstör signalen?

  Eller åker jag på och köpa nya uttag, tex dessa?
  http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/antenner-tillbehor/uttag-tillbehor/combiner-(sat-antenn)/komplett-uttag-tv-radio-sat-p30458
  Och sen fungerar allt automagiskt om jag kopplar in mig på antennsladden? För jag antar att även med det uttaget så är det en kabel som leds fram?

  Målet är så litet ingrepp som möjligt på huset.

  Combiner, är det nåt man behöver också? Jag är inte intresserad av att dra ut boxer-signalen till apparaterna i dagsläget.

  http://www.kjell.com/sortiment/ljud...ner-(sat-antenn)/combiner-tv-radio-sat-p30442

  Har idag ett "kombo"-uttag med nätverksuttag vilket kanske stället till det lite.
  [​IMG]
   
  Redigerat 28 jan 2015 07:40
 2. Demmpa
  Husägare · Nivå 23
  För att kunna titta på en kanal och spela in en annan på samma ställe så måste det dras två koax till uttaget och uttaget måste ha dubbla sat-uttag tex http://www.kjell.com/sortiment/ljud...b-antennuttag-tv-radio-dubbel-satellit-p30610

  Till varje uttag så behöver du en kombiner tex den du länkar

  Sedan är det skillnad på quad och quattro, där qaud är som fyra separata huvuden i en och samma enhet. En quattro är en enhet där varje polarisation skickas ut på var sin utgång, den används tillsammans med multiswitch.

  http://www.digitaltvexperten.se/dokument.php?id=115
   
 3. D
  Medlem Nivå 9
  Som sagt, jag vill inte kunna titta på en kanal och spela in på en annan.

  Och behöver man en kombiner om man inte är intresserad av "vanliga"-tv-signalen med? Jag har ju inget att kombinera med då.