Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Hur blir jag av med svartmögel i skarvarna?

 1. S
  Medlem · Uppsala · 1 130 inlägg

  Strontus

  Medlem
  Så du länkar till artiklar om klorgas. Det svarar inte på min fråga, om du inte också kan visa på vilket sätt klorgas skulle uppstå när du sprayar med klorin.
   
 2. Claes Sörmland
  Medlem · Sörmland och stan · 11 281 inlägg

  Claes SörmlandPremiumikon: Träd

  Medlem
  Kom igen nu, vi pratar alltså om några droppar Klorin på TS svartmögliga fogar (eller om det nu är lim). Inte om stridsgas eller kloreringsanläggningar för jättelika äventyrsbad.
   
 3. B
  Medlem · 5 inlägg

  bassme

  Medlem
  Testa mögelsprayen från Clas Ohlson, den funkar direkt. Mycket effektiv! Ta den med skum, sedan kör du på två gånger. Vädra!
   
 4. L
  Medlem · Skåne · 37 inlägg

  liqwid78

  Medlem
  • Laddar…
 5. R
  Medlem · Malmöhus län · 1 inlägg

  redtop2

  Medlem
  Hej, sticker ut hakan med mitt första inlägg på denna site, men ni har alla mer eller mindre fel i era diagnoser.
  Det är INTE mögel! Vissa svampar älskar och växer till vid lågt pH =sura rengöringsmedel.
  Den svarta beläggningen är en biofilm av BAKTERIER. Bakterierna tar man inte bort med sura rengöringsmedel. Däremot brukar högt pH vara effektivt på bakterier/biofilm. Men man måste upp till ett pH över 10-11, och då pratar vi om frätande medel. Inte att leka med om man inte vet vad man gör. Biofilm bildas snabbt på alla våta ytor. Till en början är filmen ej synlig. Efterhand blir den ljust brun, men mörknar alltmer ju längre den får sitta kvar. Till sist blir den helt svart. Om den kommer kryper under/bildas under t ex silikonfogar, då blir den mycket svår att bli av med. Fogen måste bort och ersättas med ny fog. Bäst är att rengöra OFTA och då går det bra med nästan vilket medel som helst, eftersom det mer eller mindre handlar om att man mekaniskt skrubbar bort biofilmen.
   
 6. P
  Renoveringsnovis · skaraborg · 275 inlägg

  Pippi Viktualia

  Renoveringsnovis
  Orkar inte läsa svaren. Väteperoxid is da shit. Bakterie och svampborttagande. Har köpt 12%-ig till städning. Har flera hundar som släpar in jorddamm. H2O2 utblandat med 5 ggr vatten tar bort t.o.m ingrodd skit. Mastiffdregel och annat mojs.
   
 7. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 15 177 inlägg

  AlfredoPremiumikon: Hand

  Besserwisser
  Det beror på vad man sprayar Klorin på. ;) Ovanpå sur toalettrengöring kan nog förekomma i praktiken. Ingen aning om vilka mängder som kan uppstå i "normala?" fall dock.

  https://www.radron.se/artiklar/toalettrengoring/
   
 8. M
  Byggnadsvårdare · 440 inlägg

  muraren2

  Byggnadsvårdare
  Undrar fortfarande om detta funkar?
   
 9. D
  Medlem · Västmanland · 366 inlägg

  Drosen

  Medlem
  I vilken butik hittade du medlet?
   
 10. M
  Byggnadsvårdare · 440 inlägg

  muraren2

  Byggnadsvårdare
  Såg en sån på netto eller lidle för intså så länge sen
   
  • Laddar…
 11. BirgitS
  Medlem · Stockholms län · 27 300 inlägg

  BirgitSPremiumikon: Badkar

  Medlem
  Skulle undvika starka syror på plastmatta, svårt att veta om mattan påverkas negativt.
   
 12. P
  Renoveringsnovis · skaraborg · 275 inlägg

  Pippi Viktualia

  Renoveringsnovis
  Men herrejösses och det tror du säljs till vanliga konsumenter? Vilka dumheter! Vem har tutat i dig det? Jag har använt klorin i typ 40 år! Superbra till att tvätta ur kattlådan kylskåpet torka golv osv. fast nu är jag frälst på väteperoxid den är MYCKET effektivare. En halv dl -1 dl i en hink skurvatten tillsammans med vilket medel man nu brukar använda. Där kan man prata om starka grejjer! Inte bra att få på huden då det är uttorkande men jösses vad rent det blir. Vatten med en extra syreatom är väldigt effektivt
   
  • Laddar…
 13. P
  Medlem · Västmanland · 102 inlägg

  pingis

  Medlem
  Jag hittade det på Netto.
   
 14. I
  Medlem · Västra Götaland · 1 815 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Jag har fått riktig andnöd och varit sekunder från att svimma när jag gjorde rent badrummet i en studentlägenhet. Hade tokmycket klorin, då det var ultraskitigt.. Var tvungen att sitta på balkongen och dricka öl i en hel timme innan det "tunga stenen" över bröstet släppte. Rätt otrevligt. Nu 20 år senare är man lite klokare...

  2 veckor efter lurade jag min rummis att använda klorin när det var hans tur att städa, han fick samma sak. Jag skrattade, han var vit/blå i ansiktet. Preskriberat.

  Så att svabba ut 3-4 DL rent klorin inne i en duschkabin och ställa sig och skrubba är faktiskt inte att rekommendera, att spraya det över väggarna och gå därifrån är smartare.
   
  • Laddar…
 15. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 1 881 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Om vi bortser från att det inte bildas klorgas vid rengöring av en dusch så kan jag berätta en sak om klorgas. Det märker man om man får i sig. Ska man ligga och dö av den förgiftningen måste man grundat med ordentligt med sömnmedel eller kosken. Jag har dragit i mig en rejäl dos klorgas en gång och det var inte så festligt. Jag hostade, sved och gnällde på väg till sjukhus och utskällning. Ingen smygande förgiftning direkt, så alla som påstår att det är lömskt och läskigt som t ex koloxid får gärna testa eller lugna ner sig.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.