Byggahus.se

Hur billigt går det att bygga ett lösvirkeshus själv.

 1. V
  Medlem · västmanland · 81 inlägg

  volvov70n

  Medlem
  Gärna mer bilder, lösningar, värme, återvinning, markförhållande mm.
   
 2. tullemannen
  Medlem · 453 inlägg
  Jag misstänker att det är ditt hus som har en spännande lösning vad gäller infästning av mellanbjälklaget? Isf är det delvis ditt fel att jag vill bygga en 2-planare :D
   
  • Laddar…
 3. G
  Lösvirkesbyggare · Domsjö · 3 168 inlägg

  Gabbe1

  Lösvirkesbyggare
  Jo, det stämmer nog. Jag lyckades inte hitta någon bra "standardlösning" för att bygga två våningar utan en massa trixande med diffplasten, isoleringen och delade/skarvade väggreglar. Jag tog då och löste det på ett annat sätt som jag själv tycker blev både enkelt, bra och stabilt. Kul att höra att det har inspirerat någon annan :)

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  balk2.jpg
   
 4. G
  Lösvirkesbyggare · Domsjö · 3 168 inlägg

  Gabbe1

  Lösvirkesbyggare
  Det går att följa bygget här: http://husetihorn1.blogspot.se/

  Huset är anslutet till fjärrvärme, har FTX ventilation och markförhållandena är bästa möjliga, det är nämligen bara sand.
  Tidigare stod det ett annat hus på tomten, vi rev det och byggde nytt, på så vis fick vi el och VA anslutningarna "på köpet". Eftersom vi kunde köpa fastigheten så billigt så blev det lönsamt att göra så, dock blev det ju lite extra arbete såklart.
   
  • Laddar…
 5. Lime113
  Medlem · Västra Götaland · 1 211 inlägg

  Lime113

  Medlem

  Studentboende =)

  Vi byggde för snart 10 år sedan en bungalow med krypgrund, tjärpappstak och tryckimpregnerad fasad (underhållsfritt). Filosofi rakt igenom var billiga och praktiska inköp. Vi hittade felbeställda fönster billigt som vi kunde anpassa huset efter, köpte mycket badrumsgrejer från Hornbach och tittade efter möbler på blocket. Även om det genomgående temat var "billigt" så blev det väldigt lyxigt. Ekstavsparket i alla rum (klinker toalett med golvvärme), teakmöbler, högt i tak, 3-glas, inbyggda garderober, osv. Sitter även två luftvärmepumpar inkopplade, tvättpelare och bastu finns.

  Totalt knappa 100 kvadrat med terrass för under 500 000 kr. Bygget skedde peu a peu under fyra månader av oss. Huset stod på befintlig tomt.
   
 6. J
  Medlem · Stockholm · 28 inlägg

  Joyn

  Medlem
  Jag håller på att bygga på 173 kvm på ett Hjältevadshus "Larsgården" i Stockholm. Budgeten är på "max" 1.8 Mkr hitintills har jag rest stommen (Klimatskalet ex takpannor). kostnaden hitintills är 700kkr. Jag använder arbetskraft från Polen (helt vitt via svensk firma och med rotadrag) och har gjort allt ritnings- och projektarbete (dock ej hållfasthetsberäkningarna och energikalkylen) själv, samt allt materialinköp. Jag förstår inte "rädslan" i tråden för att göra reklam, jag har köpt alla fönster, svenska elitfönster alu från en firma i Tärnsjö i Västmanland (K-Bo Gross) via blocket. Jag har betalat ca 30% av listpriset (du får inte en polska fönster för det priset) firman är en bygg-grossist som är stor i Gävle-Uppsala-Västeråsområdet. Men jag har haft tur och hittat överskott på just det jag efterfrågade. För er som inte riktig hajjar, alla byggen beställer lite mer än vad som går åt då kostnaden för att beställa bara ett eller ett par extra i princip är noll men kostnaden för att vara tvungen att "fixa fram ett extra" när ett gick sönder vid montering är brutal. De överblivna tar vägen någonstans:) men sannolikheten att det ska vara det du just efterfrågar är troligtvis lägre. I mitt bygge har jag dels haft tur, dels haft koll som fan under den ca två åren projekteringsfasen har varat.
  All panel och alla reglar är köpta från en såg i Jämtland i Bergs kommun om jag nu inte ska göra reklam men som alla kan hitta med googling i alla fall och totalen blev betydligt billigare än Byggmax (japp också via blocket). En del av mina kompisar kallar elakt mitt bygge "Villa Blocket" på skämt.
  Jag är nu hyfsat säker på att klå budgeten och med en slutbesiktning före juni. Men man måste vara mycket aktiv själv är min erfarenhet.
  Jag har just köpt LED-spotar från Kina (Ja återstår ju att se om de kommer eller om jag har blivit blåst, men jag har köpt jävligt mycket på nätet ända sedan 1990 talet och so far so good dessutom så har Alibaba.com en försäkring vilken dock bara gäller varans pris blir du blåst så loosar du transportinbetalningen men Alibaba är nog tämligen måna om sitt rykte) Men jag betalar på så sätt bara en bråkdel av priset svenska firmor vi ha och ni som på allvar tror att kinagrejor skulle vara sämre: allt tillverkas i Kina.
  Uppdateringar med bilder kommer senare
   
 7. C
  Medlem · gävleborg · 3 580 inlägg

  camaro1969

  Medlem
  kan man använda ROT vid nybyggnation?
   
 8. R
  Medlem · Stockholm · 390 inlägg

  rickard_89

  Medlem
  Jag tänker inte avslöja mycket mer än att du har helt fel om du ens drömmer om att hitta billigare fönster här än i Polen. Har gjort en omfattande studie där jag vet hur mycket billigare allt är. För att den ska fungera behöver ni 1) vara duktiga på att söka på nätet 2) förhandla priser 3) Gärna känna någon från Polen som hjälper er med transport.

  Det ni tror är billigt kan jag säga direkt är inte alls billigt om kman jämför priserna därifrån = )

  Tyska fönster med 0,5 i UV standardfönster ca 1000 kr . Tätskikt 500 kr i utpris hos kakelspecialisten i Polen kostar samma 170 kr utan rabatt. Isolering kostar 60-70 % under byggmax priser, nu pratar jag lägre lambda värde och bättre märke. Hårdspackel 650 kr utpris för 25 kg i Polen ca 170 kr. Cellplast av bra fabrikat ca 60 % lägre pris än Byggmax och lambda värde 031 oförhandlade priser är det jag talar om. Thujahäcker 1/3 av svenska priset.

  OBS jag äger inget företag kan bara hänvisa er till hur ni söker!

  Vill ni veta något mer så kan ni skicka pm = )
   
 9. C
  Medlem · gävleborg · 3 580 inlägg

  camaro1969

  Medlem
  jag känner en byggare i sverige, han är från polen och tar materialet därifrån..

  fönster till mitt hus gick på 18000:- men det var inklusive en helglasad altandörr 160 cm bred
   
 10. R
  Medlem · Stockholm · 390 inlägg

  rickard_89

  Medlem
  Jag vet det är ju så billigt, det som är så sjukt = ) Ska beställa massvis därifrån pga kontakter, vad betalar du för frakten hit? Skicka mig ett PM vi har ju onekligen en del att diskutera :D
   
 11. C
  Medlem · gävleborg · 3 580 inlägg

  camaro1969

  Medlem
  det var inkl frakt :) då min polsbyggare tar saker därifrån varje vecka i princip
   
 12. R
  Medlem · Stockholm · 390 inlägg

  rickard_89

  Medlem
  Vilket fabrikat körde du på?= )
   
 13. L
  Medlem · 6 inlägg

  Lennart Sevdin

  Medlem
  Vill bara tillägga betr. mätarskåp så finns sedan en tid markmätarskåp som man innan bygget monterar permanent på lämplig plats och som innehåller byggström enfas och trefas. Gårö tillverkar din elektriker fixar det. I övrigt, brs jobbat!
   
 14. C
  Medlem · gävleborg · 3 580 inlägg

  camaro1969

  Medlem
  minns faktiskt inte.
   
 15. K
  Självbyggare · Skåne · 2 180 inlägg

  Kallebo

  Självbyggare
  Problemet är just frakten. Man ska beställa mycket för att det ska vara riktigt billigt. Men jag måste ju erkänna att jag känner mig lite lurad som gav nästan 100 k för fönster trots 48% på listpriset hos en svensk tillverkare.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.