HTH-kök, vilka skitkök, ursäkta språket!

5k läst  15 svar

 1. D
  Medlem Nivå 3
  Vi byggde nytt hus 2012/13 och valde ett HTH-kök efter lovord. Men helv... vilket dåligt kök det har visat sig vara. Enormt låg kvalitet material och finish. Minsta lilla märke som får minsta lilla vatten på sig sväller upp omedelbart och är sen omöjligt att åtgärda. Nu är hela köket fullt av märken som svällt, det är ju ett KÖK och måste ju tåla att det utsätts för vattenstänk. Till saken hör att vi är pedanta och torkar konstant efter matlagning etc. Vi har nu bytt luckor för andra gången på ett så pass nytt kök. Så tänk er för innan ni köper ett HTH-kök, fruktansvärt låg kvalite! Rimmar inte riktigt med det som utlovas på webben:

  HANTVERKSTRADITION
  HTH har sitt ursprung i dansk hantverkstradition. Från de stora linjerna till de små detaljerna är HTH specialister på köksinredning. På fabrikerna i Danmark produceras kök med händer, hjärtan och högteknologi. Det bidrar till att säkra den höga och jämna kvaliteten vilken är kännetecknande för HTH.
   
 2. S
  Medlem · Nivå 7
  Haha, helvete vilket dåligt kök.
   
 3. E
  Medlem · Nivå 10
  Det är ju klart. MDF med tunn färg i alla kök numera. :(
   
 4. P
  Medlem · Nivå 12
  Tycker du att det är roligt?
  //Ronnie
   
 5. P
  Husägare Nivå 6
  Två lyckosten på fem år, är det HTH eller ni själva som bekostat det ? Vad säger HTH?
   
 6. D
  Medlem Nivå 3
  Vi fick en lucka i utbyte, motvilligt, med argumentationen att vi skulle vara försiktiga med vattenstänk och torka omedelbart. (underförstått, våra kök tål inte vatten så bra) Luckorna är lackade med 0,0002 mm ytskick, sen dålig MDF = tar inte mer vatten än Vasa.
   
 7. Anna_H
  Husägare · Nivå 18
  Trist för något som ska vara ett märkeskök. Vi bytte våra orginalluckor mot nya luckor av nån sån här som åker runt med demovagn på matbutikernas kundparkeringar, laminat. Supernöjda, det är över tio år sedan nu, har bara haft problem med gångjärnet till skafferiet, men det är barnens fel och det var lätt att fixa.
   
 8. B
  Medlem · Nivå 16
  Är det inte bättre att bättringsmåla alla ställen där färgen är borta så att vattnet inte kommer åt stommen?
  Det är något som jag minns från min barndom, förutom att köksluckorna målades om helt med ca 10 års mellanrum.
   
 9. B
  Medlem Nivå 6
  Haft hth kök i 2 år utan problem (är inte jätte noga med torkning). Men har då släta luckor med laminat.

  Märken har jag inte fått än (dock har gångjärn slitits på ett 60 skåp, blivit lite glappt). Men har man barn och många som springer i köket blir det helt annat slitage , än för mig.

  Men detta ska ju inte hända, ser ju ut som mitt gamla kök jag rev ut.
   
 10. Freerole
  Medlem Nivå 4
  Har kök från Vedum. Samma skit, suger vatten och sväller så färgen flagar. Pratade med dem och de säger att deras kök tål inte vatten. Men måste torka bort vatten omgående annars suger det in i MDF'en. Kass!
   
 11. T
  Medlem Nivå 4
  Jag har ett kök från 1973. Kanten på en lucka är lite sliten men annars är det enda felet att lådorna kärvar lite, i alla fall den som är tyngst lastad. Tror inte att de köpte något lyxkök heller, tvärtom.
   
 12. H
  Medlem Nivå 10
  Hur fuktig har ni inne? Vi byggde nytt 2011, med HTH kök, ser fortfarande som nytt ut, har gått nån liten flisa på nåt ställe, men knappast kökets fel, där ser färgen tjock ut.
   
 13. Paul-Staffanstorp
  Renoverare · Nivå 14
  Känns mycket märkligt men målade luckor är alltid känsligare än laminatluckor.
  Jag har jobbat med kök i 15 års tid och ganska mycket HTH, men har aldrig varit med om liknande detta.
  Nackdelen med målade luckor är just om man råkar skava bort färgen lite så kommer vatten åt mdf som sväller på studs och det gör det oavsett märke på kök.

  Nackdelen numera med målade luckor är dagens miljövänliga färger som inte alls är bra.

  Ett liknande exempel på det är mina ytterdörrar på huset.
  Jag har tre dörrar varav en sattes när huset byggdes 2001 och de andra när en tillbyggnad stod klar 2007 och när tillbyggnaden putsades så putsades det även om runt den gamla ytterdörren.
  Det tejpades och skyddades med speciell tejp avsedd för ändamålet men när den drogs bort följde färgen med på de två nya dörrarna men inte på den gamla och svaret var den nya miljövänliga färgen.
  Miljövänligt i all ära men kvalitetsmässigt är det kass.
   
 14. P
  Medlem · Nivå 22
  Tyvärr så har många producenter valt en lackad film som ytskikt, inte laminat, i gammal bemärkelse, likt Perstorp.

  Vi har lite olika skåp av skiftande kvalité men jag tror inte jag sett något liknande som ts.

  Självklart skall ytskikten i våtrum och kök klara av en del vatten, självklart fuktig luft under kortare perioder, allt annat är konstigt, i min värld.

  Men, jag har heller inte haft vatten rinnande på luckor eller skåpsidor, pedantisk är jag inte, 5 barn, vilda, inga vattenskador ännu.

  Så med det sagt så köper jag inte riktigt att ts är pedant, men luckorna som ts har verkar vara rena skräpet, tråkigt läge.

  Hoppas att det löser sig för er.

  Mvh P-A
   
 15. Paul-Staffanstorp
  Renoverare · Nivå 14
  Målade mdf-luckor har ju blivit populärare än laminatluckor nuförtiden för folk upplever det lyxigare.
  Själv har jag laminatluckor då jag hellre har det praktiskt och hållbart i mitt kök.
  Släta målade luckor är mer tåliga än denna typ av luckor med små "spetsiga" kanter lite varstans för där får inte färgen lika bra fäste och täckförmåga.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: