Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Hotat elnät men dåligt förberedda hushåll

 1. E
  Medlem · Skåne · 11 312 inlägg
  Fördelarna med datoriserade styrsystem överväger nackdelarna imho. Annars hade vi inte haft styrsystem som lägger om tågväxlar/signaler, styr hissar och flygplans roderutslag mm.
   
  • Laddar…
 2. H
  Medlem · Österbotten · 7 442 inlägg

  heimlaga

  Medlem
  I just det här fallet tror jag faktiskt på att ett datoriserat styrsystem har tydliga fördelar.
  Det har fördelar men det är inte 100% säkert.

  Därför tycker jag att vi skall erkänna att svagheterna finns och bygga vårt samhälle därefter...... och försöka bygga bort svagheterna så långt som möjligt.
   
 3. C
  Medlem · 13 009 inlägg
  Om man skall vara petig är ju inte problemet att det är datoriserat i sig, utan möjligheten till fjärrstyrning.
   
 4. H
  Medlem · Västerbotten · 3 285 inlägg

  Husqvarna220Ac

  Medlem
  Visst är det så, men 10år gamla system är förlegade och byts ut, svårt med programvaror mm, det som byttes ut hade suttit där och funkar perfekt från 60-70-80 talet, likadant med elmätarna, visst blir det lättare att övervaka och styra, men lättare att påverka utifrån, samt mer ”handhavande” fel och ”buggar” som kan ställa till det.

  Men så är det med modern teknik, LED, biltillverkarna säger att det skall håll bilens livslängd, 3år senare byter man hela strålkastaren för 8’ istället som förr glödlampa för 8kr, kommer bli stora problem med bilar som börjar bli några år..eller lämna in och byta dioderna/kretskortet

  Men säger inte att det var bättre förr, men lite mindre bökigt..
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem · Västra · 494 inlägg

  Broken arrow

  Medlem
  Går ledlampa sönder är det antingen kretskortet eller ingen/bristfällig kylning (kan i för sig orsakas av elfel att den dörtidigare också). Själva dioden håller minst 10 år.

  Har par led lampor på min bil (ena broms ljus lampan och innerbelysningen). Den bilen är nu 13 år och båda grejerna fungerar än :) vist lyser ju inte timmar i taget (men sett led lampor inomhus dött under 100 brinntimmar).
   
 6. H
  Medlem · Västerbotten · 3 285 inlägg

  Husqvarna220Ac

  Medlem
  Led is crap! Dyrt crap..men några 30-50’ timmar lyser de inte ens nära..vi satt upp en Led slang runt huset, 28meter, skulle lysa 30’ timmar, efter några år så dog 1/3 på ena sidan, och bökigt som FFF att ta lös/sätta upp..och brinntiden som längst är från 15:00 till 22.30, ändras efter ljuset..

  Söker Led Strip, men är otroligt nog dyrare än Led slang, trots att ledslangen är en led Strip med slang runt om,
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.