Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Homestyling - lönar det sig?

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 112 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Våren är här och med den följer högsäsong för att sälja bostäder. Homestyling kan då komma ifråga för att göra bostaden mer attraktiv. Men hur mycket ger en styling av bostaden egentligen? Vi undersökte forskningsläget och talade med mäklare.

  Du kan läsa artikeln här: Homestyling - lönar det sig?
   
 2. C
  Medlem · Södermanland · 23 inlägg

  Calle666

  Medlem
  Givetvis beror det på läget. I Stockholms innerstad lönar det sig ofta att 25k på homestyling - i Norrlands inland är det nog sällan det gör det.
   
 3. R
  Medlem · 195 inlägg

  Rogero

  Medlem
  Man kanske också ska ställa sig frågan om mäklaren får någon kick-back av företaget som stylar?
  Två tjänar pengar medan kunden förlorar?!
   
 4. J
  Husägare · Saltsjö-Boo · 1 473 inlägg

  jocke31

  Husägare
  Det bästa är kanske att boka homestyling själv?
   
 5. raveper
  Hobbyelektriker · västragötaland · 4 771 inlägg

  raveper

  Hobbyelektriker
  Eller styla själv.
   
 6. R
  Medlem · Skåne · 342 inlägg

  Ropa

  Medlem
  Med tanke på att sådan här styling mestadels går ut på att dölja fel blir jag personligen mer negativ när det är uppenbart stylat. Ett klockrent exempel är ett tv-program för ett antal år sedan när några helt okunniga personer släpptes in i lägenheter och fuskmålade, med mera. Programmet gick ut på att visa hur fint det blev och att priserna steg. Själv skulle jag inte vilja köpa något av de objekten.
   
 7. S
  Bannad · Vetlanda kommun · 644 inlägg

  Stego1

  Bannad
  Det bevisar att människor är blåsta i huvudet. I storstan ned omnejd så är det yta, alltså ett dyrt fint kök som ingen använder mer än som skrytrum och ett flashigt badrum som är grejen. Sedan maskerar man bort skavanker med en liten chic möblering och saken är klar. Folk lappar upp idiotsummor och budar röven av sig. Ute på böggda finns inte det köpunderlaget och därför lönar det sig inte lika bra. Priserna påverkas inte i den utsträckningen.
  Homestyling inför försäljning är lite som att sminka grisen. Man försöker få något att se ut som något det inte är. Ungefär som obskyra bilhandlare som spacklar upp svåra rostskador med tidningspapper, hönsnät och Plastic Padding samt lite sprayfärg.
  Det är ju kul för de som köper bostadsrätter där möjligheterna till en " djupgående köparbesiktning" är lite mer begränsad än vid köp av fristående hus. Hänvisar till ett lägenhetsköp på Östermalm i Sthlm för något år sedan där det visade sig att det fanns så omfattande fuktskador och byggfel att köparen inte kunde bo där, med kostnader för rättslig process samt boende under tiden. Den lägenheten var inte billig. Men felen hade man lyckats sminka över.
   
 8. oobum
  Medlem · Årsta, Stockholm · 1 296 inlägg

  oobum

  Medlem
  Det bevisar mer att människor är känslovarelser, dvs får man en bra känsla så är köpet lättare att motivera. Vilket i sig motiverar ett högre pris.

  Av samma anledning som man aldrig skall försöka sälja en otvättad och ostädad bil. En ren och fräsch bil ger ett högre pris än en smutsig och stökig.
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.