Byggahus.se

Homeja

 1. N
  Medlem · 39 inlägg

  NikS

  Medlem
  Jag ska ha två homejor på taket och har sökt lite här på forumet. Tyvärr har det inte kommit fram så mycket info om hur man bygger dessa små kupor.

  Så sökte jag på nätet och fann en firma utanför Kristianstad som tillverkar homejor. Dessa levereras isolerade och färdigklädda med plåt. En homeja med ett icke öppningsbart fönster som har radien 1100mm (ytternått karm) kostar ca 20000kr.

  Vad sägs är detta ett ok pris?

  Ta en titt på http://www.pm-broby.se/
  Jag ringde dem för att få prisuppgiften.

  NikS
   
 2. S
  Medlem · Skåne · 428 inlägg

  sville

  Medlem

  Re: Homeja

  Känner en kille som monterat sådana iaf och han var nöjd med resultatet.
  20k är rätt mycket pengar, men jag undrar om man kan göra dem billigare själv. Tvinvlar på det om man inte är en duktig plåtis.
   
 3. P
  Medlem · 607 inlägg

  Re: Homeja

  Är det inklusive montage, och vattentätt mot befintligt tak så tycker jag att det är mer än överkomligt.

  Själva kuporna är inte så svåra att göra men plåtarbetet är desto mer krävande. När vi la om vårt tak förra sommaren satte vi dit två holmejor/homeja. Då märkte man att jobbet med holmejorna vad det stora i plåtarbetet. På baksidan av huset har vi en större kupa som är helt bandtäckt dessutom sitter där ventillations stoser och skorstensgenomförningar, Holmejorna tog 75-80% av tiden att göra. Plåtisen la komplicerade lager plåt under och över pappen för att det skulle hålla och bli tätt. Enligt honom så är denna typer av kupor på tegeltak svåra att får täta och hållbara.

  Ett annat gott råd när det gäller homejor är att placera dem rätt. Dessa bör placeras ganska lågt nära takfoten. Detta kanske inte är det bästa placeringen innifrån när det gäller utsikt men hamnar de för högt upp ser huset lätt ut som en padda med ögon. Förstora kupor kan också se underligt ut i min mening.

  mvh plexi
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.