Hönshus

4k läst  13 svar

 1. DragonLady
  Medlem Nivå 7
  Jah... om du vill ha ovänner till grannar så är höns ett bra tips.... för att få ägg ( o det tror jag var ert syfte eller? ) måste du ha en TUPP, o det brukar vara Väldigt populärt på morgonkvisten av grannarna ;D
   
 2. DragonLady
  Medlem Nivå 7

  Re: Hönshus

  Jasså... jag trodde man behövde den där gaphalsen oxå.. ;D
   
 3. yonna
  Medlem Nivå 13

  Re: Hönshus

  ;D ;D ;D wouw dags me lite informativt sexsnack här också ha ha ha
   
 4. KarlXII
  Medlem Nivå 11

  Re: Hönshus

  Kan bara tillägga att det är viktigt att ha pinnar i olika höjder.
  Höns har nämligen en rangordning som kan få det indiska samhället att vara modell för platt organisation. "Högsta hönset" har en bokstavlig mening, och har de inte möjlighet att manifestera sin rang genom att sitta högst kan det bli elaka slagsmål.

  Annars är höns väldigt trevliga husdjur. De är stora personligheter, och är mycket sociala och pratsamma.
   
 5. P
  Medlem Nivå 5
 6. H
  Medlem Nivå 8

  Re: Hönshus

  Utan tak så kan det ju tänkas bli ett visst svinn till rovfåglar, vad jag förstått så är det väl "tak" på hönsgårdarna av den anledningen och inte p.g.a risken att dom ska flyga ut
  ???
   
 7. N
  Medlem Nivå 6

  Re: Hönshus

  dom kanske har så mycket kackel och skit hemma redan så det inte märks ;D ;D ;D *DUCKAR*
   
 8. G
  Medlem Nivå 14

  Re: Hönshus

  hej!
  Jag kan bara tipsa att det kan bli för mycket av det goda om man har mer än 5-6 höns. Dom värper ca 1 ägg var per dag i säsongen och man hinner knappast förbruka dom mängder i eget hushåll. Hade vanliga bruna värphöns och kan rekommendera den sorten. Tillgivna,  snälla, gick fritt i skogen och hittade alltid hem på kvällen.  Har man tuppen instängt på nätterna i ett hönshus med litet fönster mot norr så luras den att hålla tyst tills man släpper ut dom så där kl.08. Tuppen var bra på att vakta sin flock: och larma om faran och hålla ordning i flocken. Hade senare  någon sorts små halvvilda dvärgkorsningar som kunde flygga över 2 m nättstaket  och sov i träna och värpte i skogen. Värst var tuppen, en liten j-l som sat högt i björkträ och gal vid soluppgången (kl 4-5) till min och grannens iritation. Fick tag i tuppen med en fiskhov och det blev avrättning utan rättegång.
  Nu har vi inga höns men det var trevligt att ha dom runt huset i 4 år.
  gaia
   
 9. Immobil
  Medlem · Nivå 15

  Re: Hönshus

  ;D ;D ;D
   
 10. G
  Medlem Nivå 14

  Re: Hönshus

  ... jak kan bara tilllägga att sen dess att min man såg den blodiga yxan så vågar han inte snarka på nätterna... ;D ;D ;D
  gaia
   
 11. G
  Medlem Nivå 14

  Re: Hönshus

  ... man lär sej snabbt att blanda pannkakssmet på 50% ägg + 50% mjölk + mjöl.... jätte goa ;) och man lagar mängder av suffleer och annat gott med fler ägg än recept tillåter ;)
  gaia
   
 12. Immobil
  Medlem · Nivå 15

  Re: Hönshus

  :surprised: ZZZzzz!! 8) Bara testar. ;) ;D
   
 13. G
  Medlem Nivå 14

  Re: Hönshus

  ;D ;D ;D ;D
  gaia
   
 14. C
  Medlem Nivå 1

  Re: Hönshus

  Vi hade höns i en sådär 6 år. De gick alltid fritt på tomten som är inhägnad. De har oftast en inbyggd rädsla för att gå direkt på öppna platser och höll mest till runt buskagen och rabatterna. Höns har också ganska små revir. De pälsade raserna är lugnare och flyger inte gärna. Svarthöns däremot flyger värre än jag vet inte vad och ruvar som värsta ryssmössor :surprised:! Eftersom jag är rädd om mina planteringar valde jag lugna raser av dvärgsort som inte sprätter sönder där de går. Vi hade silkeshöns och cochin. De är luddig och lurviga urgulliga sorter. Allt joks som blev över i köket gav vi dem samt hönsföder som köps i säck lite här och där. Vi hade dem i ett litet isolerat hus och när det var mkt kallt hade vi en tänd värmelampa från Odal. På golvet hade vi kutterspån som vi sopade ut ungefär varannan månad och la i svart plastsopsäck. Sen använde vi den blandningen att lägga ut i rabatter, på gräsmattan osv. Aldrig behövde vi köpa gödsel eller ägg.
  Ingen rovfågel tog någon höna däremot kom minken upp från sjön en dag och...
  Vi provade för övrigt att ha tupp några veckor i början men fy..... :-XSå hönorna levde sina dagar utan gubbe och det gick fin-fint. En av hönorna tog på sig polisrollen och så var den saken fixad.
  Nu när vi flyttar ska vi skaffa dvärgcochin igen för vi saknar de knallgula goda äggen och all fin gödsel.
  MVH
  Caroline
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: