Byggahus.se

Höja upp delar av tomten..

 1. P
  Medlem · 84 inlägg

  Pera

  Medlem
  Behöver man bygglov för att höja upp delar av tomten? Vår tomt har en stor höjdskillnad, vilket gör att vi ej har någon direkt plan yta.. I nedre delen av vår tomt har vi en svacka, där det är byggt ett litet förråd. När man står över svackan så är man i jämnhöjd med taket, så vi skulle vilja höja upp den delen ( ta bort huset) ca 3 meter på höjden. Nedanför vårt hus så ligger ett annat hus, och de har sin gräsmatta i jämnhöjd med vår svacka.. Så kan vi överhuvudtaget fundera på att höja upp där nere?
   
 2. J
  Medlem · 395 inlägg

  jimata

  Medlem

  Re: Höja upp delar av tomten..

  Ja, du måste absolut ha marklov för att göra en sådan förändring. Vad tror du grannarna säger om de får en tre meter hög mur i tomtgräns????? Förmodligen är svaret ALDRIG, och det svaret får du nog från kommunen också. En terrassering är nog det lämpligaste. Gör en avvägning av tomten så att ni vet vilka höjder det handlar om. Rita sedan tvärsnitt av tomten för att se vilket alternativ som passar bäst. Sen är det dags att söka marklov.
   
 3. P
  Medlem · 84 inlägg

  Pera

  Medlem

  Re: Höja upp delar av tomten..

  Nej, det är väl det man har funderat på.. dock så är detta verkligen i utkanten av deras tomt, som de inte använder heller... (mest avtippningsdel för deras del...) Men om man bygger upp muren typ fyra meter in, så kan de väl inte säga så mycket? eller ?
   
 4. C
  Medlem · 179 inlägg

  Craxen

  Medlem

  Re: Höja upp delar av tomten..

  Spelar ju ingen större roll om du har muren 4 meter in på tomten, dom kan lätt ringa till kommunen och berätta vad som har hänt på din tomt.

  Så kolla med kommunen innan, det kanske dock är lättare om du har muten 4 meter in på tomten...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.