Byggahus.se

Hög nivåskillnad framför huset

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Hej, vi har en hög och skarp nivåskillnad ca 1.8meter hög och 4 meter framför vårt hus. Allt som allt sträcker sig denna nivåskillnad ca 30 meter. Nu måste vi försöka få till denna på ett bra sätt som både blir estetiskt och samtidigt blir godkänt av kommunen. Vi hittar inte riktigt något som passar när jag googlar.

  Vi är inte så sugna på att ha stora L-stöd som vi tycker är fula och vi vill helst inte ha något staket eller räcke heller. Vi har funderat lite på stödmur i etapper och en rabatt högst upp, men vet inte riktigt. Någon som har några bra ide´er? Tacksam för all hjälp. Har ni dessutom några bilder så vore det såklart toppen.

  Hoppas på respons, hälsningar Klas
   
 2. F
  Medlem · Nivå 4
  Hur ni gör beror väl lite på var er tomtgräns går och vad marken utanför er tomt skall användas till.
   
 3. B
  Medlem Nivå 1
  Tomtgränsen är långt borta så ingen hänsyn till denna behövs. Marken ovanför ska användas till parkering. Vill inte tappa allt för mycket ytan där, men kan vara ganska flexibel.
   
 4. B
  Allvetare · Nivå 14
  Känns som att det passat bättre med ett souterränghus på den tomten. Men några terrasserade stödmurar med planteringar och/eller trädäck på delar av dem kan väl bli bra? Med lämplig höjdskillnad kan ju en mur få dubblera som sittbänk också. Bara rita upp och ansöka om marklov hos kommunen.
   
  • Laddar…