Ska spissvärta "brinna in sig".
Kaminen håller på att gå från vackert svart till grå/ljusgrå.
Den är nyligen installerad, den är nyrenoverad av föregående ägare. Kanske ska
säga att den är en ca 100år gammal etagekamin.

Det som händer nu är att när man brassar på lite så ryker så som fxn om höljet & den blir ljusare & ljusare å det luktar ju ödla...

Är det lika på olika svärtor hur de hanterar värme & vad det blir för färg när den är "klar"? Ska klara 600 grader enligt burken.


Vad göra??? Är något fel? Törs man elda alls?

Några idéer, allt detta händer NU!!??
 
Jag antar att det är spissvärtan som ska brännas in.
Våran Dovre i gjutjärn luktade häst den första veckan.
Lukten kommer fortfarande om man kör riktigt hårt.
 
Tjena! Vår braskamin luktade apa de första gångerna vi eldade, dessutom blev det rökigt i huset! Färg/svärta behöver nog bränna i i några timmar.
 
Det är svärtan som "brinner" när man gasar på. Törs inte elda så hårt för det luktade så sjukt illa.
Svärtan är en färg å inte av "skokrämsstuk" som jag sett tidigare. Den håller upp till 600grader som jag skrev, borde jag försöka med kräm modellen istället? de går ju upp till 1300grader.
 
Klicka här för att svara
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.