Byggahus.se

Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

 1. K
  Medlem Nivå 1
  Hej.

  Ursäkta det tråkiga ämnet som kanske är ganska uttjatat här men jag vill ändå få lite respons från er.

  Vi står i valet och kvalet mellan Hjältevadshus Mogården och Smålandsvillan Villa Västervik/Kalmar.

  Vi har tänkt att ha som tillval
  - Keramikhäll på spis
  - Tak över veranda/huvudingång
  - Takkupa
  - Kakel i badrum
  - Trappa till övervåning

  Motivera gärna den ena framför den andra om varför än att bara konstatera.
   
 2. S
  Medlem Nivå 5

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Hjältevad känns mer gedigen rent konstruktionsmässigt, lite grövre dimensioner i konstruktionen, vilket ger en mer gedigen känsla.

  Smålandsvillan kan motiveras för dess lägre pris.
   
 3. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Hej.

  Tack för era svar, en fråga till.

  Var hos smålandsvillan och de sa att inför de nya byggnormerna så har smålandsvillan ökat ytterväggarnas isolering från 200mm till 240mm och dessutom höjt takhöjden från 2.50 till 2.60.

  Någon som vet ifall hjältevadshus har gjort något liknande, kan det vara något som talar till smålandsvillans fördel?

  Sen när det kommer till pris, skiljer det verkligen så mycket mellan dom? När man plockat på en del extrauttrustning på smålandsvillan, som jag har fått känslan av att hjältevadshus har som standard i många fall, blir det inte samma slutpris ändå?

  Mvh Kerberos
   
 4. Carisma
  Medlem Nivå 5

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  TS:
  Vill bara påpeka att spishäll, takkupa och trappa är standard på Hjältevadshus! ;)
   
 5. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Har varit nu på visning i både Smålandsvillan och Hjältevadshus.

  Dock fick jag intrycket att Smålandsvillan kändes bättre, visst Hjältevadshus har en högre standard i form av materialet och vad som ingår, dock kändes det som att ihopsättningen av allt material var mer slarvigt i hjältevads än hos smålandsvillan, det var t.ex bättre tapetserat i smålandsvillan, alltså bättre totalkvalité med kanske billigare material.

  Så för mig lutar det just nu åt Smålandsvillan även om jag får plocka på saker som ingår hos hjältevadshus.

  Sen hade jag fel angående takhöjden, det ska vara att smålandsvillan ökar från 2.40 till 2.50, om jag förstått det rätt så ska hjältevadshus ha kvar 2.40 i takhöjd och 200mm i ytterväggsisolering.
   
 6. Carisma
  Medlem Nivå 5

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  TS:
  Tycker absolut du ska välja det som KÄNNS bäst! Det är ju inget litet köp man kan "ångra".

  Men säger bara; jämför, jämför, jämför priset efter att ni har lagt på ALLT ni vill ha. Smålandsvillan har mycket som inte ingår, t.ex. trappa till övervåningen, fönster på övervåningen m.m :-/
  Kan bli en dyr affär, beroende på hur mycket ni väljer till naturligtvis.
   
 7. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Hej.

  Absolut, känslan är den man ska gå på inte vilken andra egentligen anser vara bäst.

  En liten småsak som jag känner mig osäker på angående Hjältevadshusen var att huset vi tittade på hade många glipor på ca 5-8mm i tapeten åvanför nästan alla dörr/fönsterkarmar, dessa var meningen enligt säljaren till för att det inte skulle bli tapetsprickor då huset rör sig de första 1.5-2åren, visst lät väldigt bra tänkte jag och klokt och smart, dock fick jag mig sen en funderare när jag sen åkte och tittade på ett Modulenthus (Hjältevadshus "storebror") som då arbetar med att t.ex lägga tapeten kant till kant istället för överlappat och inga glipor över dörr/fönsterkarmar, om modulenthus bygger utan dessa säkerhetsåtgärder borde väl då Hjältevadshus kunna bygga lika bra? Smålandsvillan bygger också utan dessa medvetna glipor och de borde väl inte chansa då att huset rör sig för mycket och tapetsprickor bildas om nu konstruktionen är sådan att huset kommer röra sig för mycket? Vad är då den egentliga anledningen till att Hjältevadshus bygger så? För snabbt? Inte tillräckligt stabilt för att huset inte ska röra sig?

  Småsaker men som ändå får mig att öka på tyvärr känslan att husen är för mycket ihopslängt, vilket också kändes så på det vi tittade på, många golv knarrade, speciellt när folk gick på övervåninen, tyckte golvet sviktade lite och kändes burkigare på hjältevadshuset.

  Visst har jag sen vissa farhågor mot Smålandsvillan också såsom takkonstruktionen m.m men totalkänslan känner jag är bättre just nu hos Smålandsvillan för mig även om priset gärna springer iväg när man utrustar huset med saker som inte ingår och priset inte blir så "billigt" längre.
   
 8. L
  Medlem Nivå 2

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Ang. tapetsering. Vet inte vad det var för ett Hjältevadshus du var inne i men i vårt Hjältevadshus är det helt perfekt tapetserat. Inte överlappat utan kant-i-kant och man får leta för att hitta skarvarna - de syns inte om man inte kollar helt nära. Vi har naturligtvis de sedvanliga gliporna. Man kan ju inte veta hur det hade varit utan glipor men vårt hus har stått här i snart 3 år nu och vi har fått en enda spricka i tapeten. En liten rackare, i hallen.

  Kan tillägga att jag har noll kunskap om Smålandsvillan, vi övervägde aldrig att bygga med dem.

  Lycka till i husdjungeln.

  // Lina
   
 9. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Tack :)

  Det kanske var ett måndagsexemplar vi var och tittade på, närå skämt å sido. Det var ett Björken vi var och tittade på. Fick kanske fel uppfattning, det var också otroligt mycket folk där och mycket spring som kanske bidrog till ett förvirrat intryck.

  Vi har i alla fall inte lagt ner tankarna på Hjältevadshus, har läst mycket bra saker om dom men jag kanske blev lite besviken på att jag inte fick den känslan att Hjältevadshuset skulle vara märkbart bättre än Smålandsvillan då det ändå i baspris ändå skiljer ca 250 000, men med takkupa, trapp, veranda, spröjs, uppgraderade vitvaror m.m på ett smålandsvilla kommer vi upp ungefär i samma pris för ett Hjältevadshus i baspris där då den utrustningen ingår, så ska det kanske inte skilja så mycket i kvalité?
   
 10. L
  Medlem Nivå 2

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  Har ni varit i kontakt med säljare? Det är också något som kan påverka ert val. Vi tittade ju på endel hustillverkare - både med bättre och sämre standard än Hjältevadshus - där slutsumman skulle hamna på liknande nivåer. Det vi upplevde var att kontakten med säljare och Hjältevadshus var så mycket bättre än de andra vi tittade på. Det kan ju skilja väldigt. Nu ska jag inte säga att det var det enda som fick oss att besluta oss för Hjältevad men det hjälpte ju till. Jag skulle inte vilja köpa hus från någon som verkar opålitlig.

  // Lina
   
 11. K
  Medlem Nivå 1

  Re: Hjältevadshus vs Smålandsvillan?

  :)hej, har samma uppfattning som Lina. Gå på relationen med säljaren, det betyder mkt i er affär. Hade jag köpt nytt hus hade jag valt Hjältevad pga av högre std och mkt bättre finnish. Var ska du bygga, det har ju betydelse då det är oilka säljare på olika orter. Lycka till.